Hier vindt u alle informatie rondom Corona klik hier
Informatie voor bewoners en naasten
Informatie voor bewoners en naasten

Informatie voor bewoners en naasten

Sensire neemt maatregelen om het risico op coronabesmetting zoveel mogelijk te beperken. Daarbij volgen we de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast nemen we onder bepaalde omstandigheden aanvullende maatregelen, omdat we de verantwoordelijkheid dragen voor een kwetsbare doelgroep en voor het doorgaan van de zorg, ook in geval van een uitbraak in onze regio. 

Update 23 maart: Informatie rondom de wasverzorging door naasten

In verband met de sluiting van alle locaties voor bezoek wegens Corona zijn we op zoek gegaan naar een goede oplossing voor de persoonsgebonden was van onze bewoners die normaal gesproken de was laten doen door naasten. Alle eerste contactpersonen van de bewoners van de woonlocaties zijn per e-mail danwel brief op de hoogte gebracht. De brief is ook onderaan de webpagina te downloaden.

Update 19 maart: Zorgorganisatie Sensire weert alle bezoekers aan de verpleeghuizen

Op 19 maart moesten we de ingrijpende, maar noodzakelijke maatregel nemen om naasten, bezoekers en leveranciers bij onze locaties te weren. Om de bewoners, naasten en zorgprofessionals te beschermen en zo verspreiding van het virus tegen te gaan. Hierover lees je meer in het nieuwsbericht van 19 maart op onze website.

Bij de ingangen hebben wij posters opgehangen om een ieder hierop te attenderen.

Update 13 maart 

Voor het bezoek aan onze bewoners van Wonen met Zorg hebben we in de afgelopen week regelmatig nieuwe maatregelen genomen. Het bezoek aan bewoners en revalidanten wordt vanaf vandaag beperkt tot één persoon, eenmaal per dag. Ook voor dit bezoek blijft gelden dat klachten en terugkomst uit risicogebied betekent dat zij de locatie niet kunnen bezoeken.

Update 10 maart: Aangescherpte maatregelen tegen Corona, bezoekers onder bepaalde omstandigheden: stel uw bezoek uit:

Sensire neemt maatregelen om het risico op coronabesmetting zoveel mogelijk te beperken. Daarbij volgen we de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast nemen we onder bepaalde omstandigheden aanvullende maatregelen, omdat we de verantwoordelijkheid dragen voor een kwetsbare doelgroep en voor het doorgaan van de zorg, ook in geval van een uitbraak in onze regio. Op dit moment vragen we bezoekers onder bepaalde omstandigheden hun komst uit te stellen. Ook schudden we geen handen en vragen we extra aandacht voor hygiëne maatregelen. Bijeenkomsten met groepen zorgprofessionals worden waar mogelijk uitgesteld of vervangen door videobijeenkomsten.

Update 4 maart: Zoals aangekondigd in onze brief wilden we op onze locaties desinfectiezuilen plaatsen. Hier zien we van af, omdat:

Handen wassen is effectiever dan desinfecteren, zie ook de berichtgeving en instructie op de website van het RIVM [klik op de link om te openen].

  • Er is schaarste op de desinfectiemiddelen, we vinden het belangrijk dat deze middelen beschikbaar blijven voor onze medewerkers.
  • Meer informatie over maatregelen vindt u onderaan deze themapagina.

Daarnaast stoppen we alle activiteiten voor groepen bewoners, zoals kerkdiensten, voorstellingen en andere evenementen. Ook worden de maaltijden in kleinere groepen georganiseerd. Hierbij kunnen geen bezoekers aansluiten. Tenslotte worden vrijwilligers alleen in bepaalde gevallen nog ingezet.