Hier vindt u alle informatie rondom Corona klik hier
Momenten van geluk in coronastrijd
Momenten van geluk in coronastrijd

Momenten van geluk in coronastrijd

Samen zetten we de schouders eronder in de strijd tegen corona. Om het virus tegen te gaan, maar ook door manieren te vinden om met deze situatie om te gaan. Zoals vaker gebeurt leveren nare, ingrijpende en verdrietige omstandigheden ook mooie dingen op zoals saamhorigheid, behulpzaamheid en creativiteit. Er ontstaan in deze tijd van crisis creatieve ideeën, mooie samenwerkingen, en er wordt spontaan hulp aangeboden op allerlei manieren. Deze ideeën, momenten en ervaringen van bewoners, van collega's, van naasten maar ook gewoon mensen buiten onze organisatie die niet bij de pakken neer willen gaan zitten maar iets willen doen, delen we op deze pagina.  

Op een besloten groep 'Momenten van geluk in coronastrijd' op het sociaal intranet van Sensire worden initiatieven en ideeën (die ons via verschillende kanalen bereiken) gedeeld van collega's, naasten en andere betrokkenen van bewoners en klanten. Er is een groep collega's die de vragen die hierover binnenkomen oppakken en deze initiatieven delen met onze collega's en de juiste personen aan elkaar verbinden. Via deze weg delen we deze ideeën en initiatieven graag met u!

Kunnen we u helpen?

Natuurlijk is iedereen vrij om zelf initiatieven op te pakken of ideeën in te brengen, en ook via allerlei kanalen te delen. De groep van verbinders zouden het leuk vinden collega's, maar ook u als naaste of betrokkene hierbij te helpen als dat nodig is of erover te horen. Neem gerust contact op, onderaan de pagina vindt u onze contactgegevens.  

Op dit moment lopen de volgende ideeën en initiatieven 

(deze webpagina zullen we telkens updaten)

CONTACT OP AFSTAND DOOR MIDDEL VAN EXTRA IPADS EN MOBIELE TELEFOONS:

Er zijn extra IPads en mobiele telefoons beschikbaar gesteld voor de diverse locaties die daar behoefte aan hebben, opdat bewoners in verbinding kunnen blijven met hun naasten door middel van FaceTime of videobellen per WhatsApp. 

muziekmomenten op afstand d.m.v. Facetime:

De muziektherapeuten Karin en Henrike bieden de mogelijkheid om muziekmomenten te geven aan bewoners. Om toch contact mogelijk te maken. Echt contact, want muziek verbindt. Klik hier om erover te lezen. Aanvragen hiervoor lopen via het zorgteam. Daarnaast plaatsten onze muziektherapeuten iedere dag een 'Lied van de dag' voor de zorgteams als hart onder de riem in deze tijd. Bekijk de playlist van deze liedjes hieronder of op het YouTube-kanaal Momenten van geluk

Geestelijke verzorging op afstand, een hart onder de riem, vieringen voor bewoners, en vlogs:

Ook onze geestelijk verzorgers Andries, Marian en Max bieden waar nodig individuele zingeving middels Facetime op aanvraag. Wilt u individuele zingeving voor uw naaste aanvragen? Dat kan via de contactgegevens onderaan de pagina. Er wordt voor de komende weken een aantal vieringen opgenomen door de geestelijk verzorgers en via een het YouTube-kanaal 'Momenten van geluk' op ieder gewenst moment te volgen. Ook worden er door de geestelijk verzorgers vlogs gemaakt die binnenkort ook via dit kanaal te bekijken zijn.

Veel initiatieven van gemeenten, instanties en bedrijven uit de omgeving:

Er komt veel respons van gemeenten, instanties en bedrijven uit de omgeving die iets willen doen voor onze bewoners en medewerkers. Hier geven we graag gehoor aan en daar zult u op deze webpagina over lezen.

Lees het nieuwsbericht 'Een lekkernij van de burgemeester' voor bewoners van Pelgrim in Gaanderen op onze website. 

Of lees het nieuwsbericht 'Wat een klein gebaar kan doen' om te lezen over een aantal attenties die we hebben mogen ontvangen. 

VOORLEZEN VOOR KLANTEN EN BEWONERS:

De Gruitpoort kan ook benaderd worden om voor bewoners en klanten om voorgelezen te worden door vrijwilligers. Bekijk hier meer over de telefonische voorleesbrigade. 

Sportservice Doetinchem met beweegmomenten voor een actieve invulling van de dag:

Ook met de Sportservice Doetinchem werken we samen om bewoners en klanten een beweegmoment te bezorgen door middel van filmpjes. Om bewoners en klanten een actieve invulling van hun dag te blijven geven. Deze filmpjes zijn via het YouTube-kanaal Momenten van geluk te bekijken en in te zetten op ieder gewenst moment.

Buitenconcerten:

Op afstand een ware serenade voor klanten en bewoners

Sturen van kaarten en tekeningen, en Omapost:

Het sturen van kaarten en tekeningen naar bewoners en klanten om ze op te fleuren. Via de website www.omapost.nl kunt u een persoonlijk kaartje aan iemand sturen. Ze bieden echter meer mogelijkheden. Zo kan Omapost er voor zorgen dat iemand die jarig is, en geen groot netwerk heeft, een heleboel kaartjes krijgt voor zijn/haar verjaardag. Zie hiervoor de webpagina: jarig.omapost.nl. Ook bieden zij de mogelijkheid om via adopteer.omapost.nl mensen die geen of nauwelijks post krijgen, te zorgen dat deze mensen met enige regelmaat wat kaarten ontvangen.

De voorleesbrigade, Radio Gelderland:

Radio Gelderland heeft een telefonische voorleesbrigade die iedere dag te horen is om 18:20 uur. Er worden verhalen verteld van Toon Tellegen over de vriendschap tussen de eekhoorn en de mier. Erg leuk!

Meer informatie en vragen

Mocht u over landelijke initiatieven, maar ook over de lopende interne initiatieven meer informatie nodig hebben, of heeft u vragen? Neem contact met ons op!  En mocht u zelf ideeën of initiatieven hebben, schroom niet en laat het ons weten. 

Daphne Mensink en Daniëlle Reukers momentenvangeluk@sensire.nl