Duurzaamheid
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Sensire is een maatschappelijke organisatie. Vanzelfsprekend nemen we ook onze maatschappelijk verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaamheid. Hieronder geven we een inkijk op welke wijzen wij bijdragen aan duurzaamheid.

Digitaal tenzij

Binnen Sensire is het credo; digitaal tenzij. Doordat elke collega is uitgerust met een tablet wordt er binnen de organisatie bijna niet meer geprint. Dit scheelt papier en inkt wat een positief effect heeft op het milieu.

Beperken van onnodige kilometers

Voor het bezorgen van leveranties aan onze woon- en kantoorlocaties maken we gebruik van crossdocking. Dit betekent dat (bijna) al onze leveranciers hun middelen afleveren bij Huuskes, onze partner in voedingswaren. Hierna neemt Huuskes deze artikelen, samen met de bestelde voedingswaren, mee naar de diverse locaties. Hiermee voorkomen we dat er onnodige kilometers worden gereden met halfvolle vrachtwagens.

Duurzaam bouwen en renoveren

Bij nieuwbouw- en renovatiewerkzaamheden nemen wij altijd een duurzaamheidsparagraaf op in onze plannen. Deze nieuwbouw en/of renovatieprojecten voldoen vanzelfsprekend altijd aan de wettelijke minimumeisen op het gebied van duurzaamheid. Wanneer het mogelijk is om op een financieel verantwoorde manier extra duurzaamheidsmaatregelen te treffen, nemen we dat erg series en zetten we die extra stappen. Wanneer dit financieel gezien niet verantwoord is, dan investeren we hier geen geld in dat anders is bestemd voor de zorg.