Hier vindt u alle informatie rondom Corona klik hier
Bewoners De Bundeling gaan verhuizen
Bewoners De Bundeling gaan verhuizen

Bewoners De Bundeling gaan verhuizen

30 januari 2020

In Ruurlo gaat de herontwikkeling van Het Bundelingpark gestaag verder. Met deze herontwikkeling willen Sensire en ProWonen graag blijven aansluiten op de woonwensen en behoeften van (toekomstige) bewoners in en rondom Ruurlo.

Sensire en ProWonen waren al een aantal jaren in gesprek over de toekomst van De Bundeling. De gebouwen zijn gedateerd en voldeden niet meer aan de woonwensen van nu. Frederik Lindenhovius, directeur Wonen met Zorg Sensire en Hendrik Mulder van ProWonen: “Het Bundelingpark voorziet in de wens en behoefte van inwoners van Ruurlo en omgeving om tot op hoge leeftijd zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven wonen – ook als daarbij intensieve zorg en ondersteuning nodig is.”

Op dit moment is een aantal gebouwen gesloopt: De Sluis, het Bundeltje en het Voorhuis. De Schoven is gerenoveerd en De Garven is uitgebreid met vier nieuwe woningen. Aan het einde van 2019 waren ook de acht nieuwe appartementen van De Schoven gereed. In mei 2020 zal De Bundeling worden gesloopt. Daarna start op die plek de bouw van nieuwe woningen en een nieuwe ontmoetingsruimte. Tenslotte krijgt het terrein een geheel nieuwe uitstraling: wegen, paden, parkeerplaats en tuin worden opnieuw ingericht. Eind 2021 is Het Bundelingpark dan officieel klaar.

Thuis voelen

De drijfveer van Sensire is bewoners het leven te laten leiden dat zij willen. Ondanks beperkingen, met hulp van Sensire. In een omgeving waar zij zich prettig voelen, zegt directeur Frederik Lindenhovius. “Straks is er een nieuw, gemoderniseerd Bundelingpark, waarbij nagedacht is over de invloed van de omgeving op de beleefwereld van de bewoners. Zowel bewoners met een somatische zorgvraag als bewoners met dementie. Tegelijkertijd kunnen de zorgprofessionals, in gezonde werkomstandigheden, de zorg blijven bieden zoals bewoners dat van ons gewend zijn.”Impact op bewonersIn april 2020 staat de verhuizing van bewoners van De Bundeling gepland. Op 23 november werden bewoners en familie, en medewerkers en vrijwilligers van Sensire, bijgepraat over de herontwikkeling en de komende verhuizing. “Wij zijn ons ervan bewust dat de herontwikkeling en de bijbehorende verhuizing veel voor de bewoners betekent”, zegt Frederik. “Een verstoring van ritme, een andere leefomgeving en de verhuizing kunnen een grote impact hebben. Onze collega’s zorgen er graag voor dat het alledaagse leven en leefritme van de bewoners zo min mogelijk wordt verstoord.” Sensire betrekt ook familie bij de herontwikkeling. “Een verhuizing gaat op maat, op basis van de persoonlijke voorkeuren van de bewoner. De bewoners en familie denken mee over de inrichting van het appartement. Van de plek waar het schilderij komt te hangen tot de kleur van de gordijnen. Ook daarover gaan we persoonlijk in gesprek.”

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.
Reacties:
  • Minie Nijenhuis
    1 februari 2020 | 23:13
    Hoop dat de dagbesteding, die tot eind 2019 in de Bundeling was en nu verhuisd is naar Vorden, wel weer terug keert naar het Bundelingpark als dit in 2021 klaar is.

Wellicht ook interessant voor u