MIJNmedicatiehulp
MIJN Medicatiehulp

Fijn en comfortabel thuis wonen, zoals u dat wilt. Daar hoort ook bij dat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw medicijnen. U wilt niet hoeven wachten tot er iemand langskomt, maar juist zelfstandig uw medicijnen innemen. Dat geeft veel vrijheid. Daarom is er MIJNmedicatiehulp. Met MIJNmedicatiehulp neemt u op een eenvoudige en veilige manier uw medicijnen in.

MIJNmedicatiehulp is een slim apparaat dat uw medicijngebruik voor u organiseert: een medicijndispenser. Dat neemt u veel werk uit handen. Zeker als u verschillende medicijnen gebruikt, verspreid over de dag.

De dispenser geeft een geluids- en lichtsignaal als het tijd is voor uw medicijnen. Met één druk op de knop ontvangt u de medicijnen die u op dat moment nodig heeft. Verder hoeft u nergens naar om te kijken.

Ik hoef niet meer op de zorgprofessional te wachten en kan mijn medicijnen gemakkelijk zelf innemen. Dat geeft rust.”

MIJNSensire

MIJNmedicatiehulp is onderdeel van MIJNSensire. MIJNSensire staat voor slimme, digitale zorgoplossingen die uw leven prettiger en veiliger maken. Zoals MIJNbeeldzorg, MIJNalarm en MIJNnachtwacht. De oplossingen van MIJNSensire helpen u te blijven leven zoals u dat gewend bent.

MIJNmedicatiehulp werkt in vijf simpele stappen.

Medicijnen plaatsen
1
Medicijnen plaatsen
U ontvangt uw medicijnen van de apotheek in een medicijnrol met zakjes. Er is een zakje voor elk moment van de dag dat u medicijnen nodig heeft. De medicijnrol is eenvoudig in de dispenser te plaatsen.
Tijdstippen instellen
2
Tijdstippen instellen
Een zorgprofessional, bijvoorbeeld uw wijkverpleegkundige, stelt de tijdstippen in waarop u uw medicijnen inneemt. Dit hoeft maar één keer te gebeuren.
Geluids- en lichtsignaal
3
Geluids- en lichtsignaal
Als het tijd is voor uw medicijnen, geeft de medicijndispenser een duidelijk geluids- en lichtsignaal.
Medicijnen innemen
4
Medicijnen innemen
U drukt op de knop. Uit de dispenser komt een zakje met uw medicijnen tevoorschijn. Het zakje is makkelijk te openen, want het is al voor een deel ingesneden.
Automatische controle
5
Automatische controle
Drukt u niet op de knop? Of neemt u het zakje niet uit de dispenser? Dan krijgt een medewerker van MIJNSensire automatisch een melding. De medewerker neemt contact met u op. Als u niet reageert, dan schakelt de medewerker uw mantelzorger of de wijkzorg in.

Praktische informatie

MIJNmedicatiehulp werkt met cMed Plus, de medicijndispenser van FocusCura. Meer weten? Kijk op www.focuscura.com/cmedplus of op www.sensire.nl. Of vraag uw wijkverpleegkundige om meer informatie. 

Daarom MIJNmedicatiehulp

Eenvoudig in gebruik
Vrijheid en zelfstandigheid
Veilig gevoel