De zorg van de nabije toekomst gaat steeds meer over een gelijkwaardige samenwerking tussen u en uw zorgverleners. De kaders daarvoor zijn vastgelegd in de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op vrijwel alle Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg in Nederland. Nu de manier waarop we naar zorg kijken verandert, is het belangrijk dat ook die voorwaarden daarin mee ontwikkelen. Deze ontwikkeling zien we gelukkig terug: de zogenaamde ‘tweezijdige algemene voorwaarden’ zijn per 1 januari 2022 geactualiseerd en vindt u onderaan deze pagina. Zorgverleners en patiëntenorganisaties hebben dat samen gedaan: brancheverenigingen ActiZ en Zorgthuisnl werkten samen met ondersteuners van cliëntenraden LOC Waardevolle zorg, de Consumentenbond en Patiëntenfederatie Nederland.

De Algemene module is van toepassing op de overeenkomst tussen u en ons. Deze module is niet van toepassing op:

  • overeenkomsten met klanten die maatschappelijke ondersteuning van ons ontvangen;
  • overeenkomsten met klanten die met een persoonsgebonden budget zorg of maatschappelijke ondersteuning bij ons inkopen. 

Onderstaand ziet u de bijzondere delen van de algemene voorwaarden. Deze zijn alleen van toepassing als u een specifieke soort zorg krijgt.

U kunt ons altijd bereiken voor informatie en advies of het maken van een afspraak op ons algemene nummer: 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).