Vrijwilligers
Vrijwilligers

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Sensire. 

Het welzijn en welbevinden van de bewoners in onze huizen, daar zorgen medewerkers samen met naasten voor. Het is iets waar je nooit teveel tijd en energie in kunt steken. Daarom zijn wij heel blij met de inzet van de vele vrijwilligers die ons ondersteunen. Zij leveren een grote bijdrage aan het welzijn en geluk van onze bewoners. Met goede begeleiding maken we er samen dankbaar werk van.

Werken aan welzijn

Samen met onze medewerkers en naasten van bewoners dragen vrijwilligers eraan bij dat bewoners zoveel mogelijk hun leven kunnen leiden zoals zij dat gewend waren. Wat ze graag deden toen ze nog minder beperkingen hadden of zoals ze leefden toen ze nog thuis woonden. Dat is welzijn. Vaak zit geluk in de gewone dingen van het leven. Zo nu en dan iemand op bezoek krijgen. Samen het dorp in om een boodschap te doen. Een frisse neus halen tijdens een wandeling of een ritje op de duofiets, genieten van de wind, de natuur en geur. Vrijwilligers maken het leven van onze bewoners leuker.

Samen met Sensire

Vrijwilligers en de medewerkers van Sensire werken in een echte wisselwerking met elkaar. Zelfstandig en met respect voor elkaars rollen en mogelijkheden. Zo horen we regelmatig dat vrijwilligers flexibel willen blijven. ‘Elke woensdag om 14.00 uur?’ Iedere week één dagdeel inzetbaar? Sommige mensen vinden dat fijn, het biedt structuur in hun eigen leven. Anderen verbinden zich liever niet aan een vast tijdstip met een vaste activiteit. Dat geeft niets. Er zijn vele manieren om het leven van mensen leuker te maken. Voor activiteiten als koffie schenken of spelletjes doen is het doorgaans logisch om een rooster op te stellen, zodat het past in het ritme van de bewoners. Maar als u bijvoorbeeld samen wilt wandelen of fietsen kunt u zelf afspreken met de bewoner wanneer het u beiden schikt.

Voor iedere vrijwilliger is er wel een passende activiteit

Vrijwilligerswerk bij Sensire staat open voor iedereen. Bij Sensire Wonen met zorg zijn er verschillende mogelijkheden voor het doen van vrijwilligerswerk. Passend bij wat u en de bewoner(s) graag doen en wat voor u beiden mogelijk is. Zoals

  • Individuele vrijwilligers: Zij richten zich op één bewoner, door persoonlijke aandacht te geven en daarvoor de tijd te nemen. Voor gezelligheid, een praatje, een activiteit of een luisterend oor.
  • Gastvrouw of gastheer in de huiskamer: Zij zorgen voor een fijne ontvangst en een fijne sfeer in de huiskamer, door koffie en thee te verzorgen, een praatje te maken of doen voorkomende klusjes en activiteiten, zoals gezelschapsspelletje of spelen met de ‘beweegbox’.
  • Kookvrijwilligers: Zij helpen bij het ontbijt, de lunch en het koken van de warme maaltijden.
  • Wandelvrijwilligers: Zij gaan geregeld wandelen met bewoners, of gaan mee met uitstapjes van hele groepen bewoners.
  • Vrijwilligers voor de duofiets of de duoscootmobiel: Zij nemen bewoners mee voor een ritje in de omgeving.
  • Chauffeurvrijwilligers: Zij rijden bijvoorbeeld op de bus van Den Ooiman in Doetinchem. Of brengen met hun eigen auto bewoners naar bijvoorbeeld het ziekenhuis, de tandarts of de winkel.
  • Kerkvrijwilligers: Zij ondersteunen de geestelijke verzorging bij de vieringen en andere kerkelijke activiteiten.
  • Activiteitenvrijwilligers: Zij helpen met het uitvoeren van de meest uiteenlopende activiteiten, zoals een zanggroepje, een timmerclub, een bingo, een bakgroep of een mannenclub, vaak met hulp van een medewerker.
  • Vrijwilligers voor de tuin en de dieren: Zij helpen met het onderhoud van de tuin en het verzorgen van de dieren.

Aan vrijwilligers en naasten die een helpende hand bieden hebben wij nooit genoeg. Binnen een organisatie als Sensire is dagelijks zoveel te doen, dat er wel voor iedere vrijwilliger een passende activiteit is op één van onze zorglocaties.

Belangstelling voor vrijwilligerswerk

Bij Sensire Wonen met zorg zijn er verschillende medewerkers met het aandachtsgebied ‘vrijwilligerswerk bij Sensire’: zorgmedewerkers als zogenaamde ‘aandachtsvelders’ vrijwilligers en teamregisseurs en coördinatoren die een aantal taken rondom vrijwilligerswerk doen. Zij werven nieuwe vrijwilligers, zij brengen binnen de zorglocaties vraag en aanbod bij elkaar en houden contact met de huidige vrijwilligers en bieden de vrijwilligers de nodige ondersteuning.

Als u belangstelling heeft om vrijwilliger te worden, kunt u contact opnemen met de teamregisseur of coördinator activiteiten en welzijn van de locatie die u op het oog hebt. Kijk bij praktische informatie onderaan deze pagina bij wie u moet zijn voor meer informatie.

Kijken of het klikt

Meldt u zich aan, dan volgt er altijd een intakegesprek met een teamregisseur of coördinator activiteiten en welzijn. Denkend vanuit de bewoners vraagt hij/zij u naar uw motivatie om vrijwilliger te worden, naar uw affiniteit met ouderen en naar welke vrijwilligersactiviteit uw voorkeur/wens uitgaat. Mocht uw voorkeur (op dit moment) geen plek hebben, dan wordt met u overlegd of u interesse heeft in een vrijwilligersvacature. Of u en Sensire bij elkaar passen, is ook een kwestie van gevoel. Het is belangrijk dat het van beide kanten klikt. We houden andersom veel rekening met de kwaliteiten en talenten van vrijwilligers en zorgen zo dat ze een passende plek krijgen binnen de locatie passend bij hun wens.

Vrijwilligersovereenkomst

Vervolgens zijn er ook enkele formele stappen te nemen. Zo is er een Verklaring omtrent gedrag (VOG) nodig om vrijwilliger bij Sensire te worden. We sluiten met u een vrijwilligersovereenkomst, waarin zaken als een verzekering en bijvoorbeeld een reiskostenvergoeding worden geregeld. Vrijwilligers bij Sensire worden aangenomen voor ‘onbepaalde tijd’. U verbindt zich dus niet aan een bepaalde duur. Sommige mensen werken vele jaren bij ons als vrijwilliger. Anderen doen het relatief kort, bijvoorbeeld omdat er plots dingen veranderen in hun persoonlijke leven. Ook dat is prima. Als

Aan de slag als vrijwilliger

Fijn dat we een extra vrijwilliger in ons midden hebben. Om u snel thuis te laten voelen bij Sensire wordt u de eerste maanden goed begeleid door ons. Iedere locatie/afdeling heeft de begeleiding anders geregeld. U ontvangt hierover persoonlijk informatie van de contactpersoon van de locatie waar u uw diensten gaat bewijzen. Wij zien u als één van ons. Dat betekent dat u ook een kerstpakket ontvangt en uitnodigingen voor eventuele gezellige vrijwilligersbijeenkomsten of themamiddagen die worden georganiseerd.  

Praktische informatie

Voor vrijwilligers of belangstellenden voor vrijwilligerswerk is het handig om contact op te nemen met de contactpersoon van de locatie die u op het oog hebt. De bereikbaarheidsgegevens vindt u hieronder.

Voor algemene vragen over Sensire kunt u ons bereiken via ons algemene nummer 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week) of info@sensire.nl 

Doetinchem
Den Ooiman - somatiek
Jessica Klatt, teamregisseur
06 - 30 34 82 90 & j.klatt@sensire.nl

Den Ooiman - pg Akkerland, Boslaan en De Boomgaard
Peter van Zutphen, teamregisseur
06 - 12 82 84 96 & p.vanzutphen@sensire.nl

Den Ooiman PG Dorpsweg en Weidepad
Lida Wissink, teamregisseur
06 - 20 59 29 47 & l.wissink@sensire.nl

Eefde
Het Spijk: Spijkbungalows, Spijkhoeve en Hofpoort (pg), dagbesteding Het Elze en wijkontmoetingscentrum.
Annette Zwaaij, coördinator activiteiten & welzijn
06 - 10 16 89 21 & a.zwaaij@sensire.nl

Gaanderen
Pelgrim
Jeannette Reesink, teamregisseur
06- 10 09 11 59 & j.reesink@sensire.nl

Dagvoorziening Het Gander
Cathelijn Duthler, coördinator
06 51014337 & c.duthler@sensire.nl

Gorssel
De Borkel: Flora (pg) , Orchidee (pg), verpleeghuis zonder behandeling, dagbesteding en wijkontmoetingscentrum
Annette Zwaaij, coördinator activiteiten & welzijn
06 - 10 16 89 21 & a.zwaaij@sensire.nl

Neede
De Bloesem
Cindy Geurkink, teamregisseur
06 - 20 99 74 01 & c.geurkink@sensire.nl

Ruurlo
De Schoven
Annemarie Wiggers-Eggink 
06 - 12 52 44 26 & a.wiggers-eggink@sensire.nl

De Garven
Annemarie Wiggers-Eggink
06 - 12 52 44 26 & a.wiggers-eggink@sensire.nl

Twello
Het Grotenhuis
Bianca Schlief, teamregisseur
06 - 82 37 10 78 & b.schlief@sensire.nl

Martinushof
Marieke Hol, teamregisseur
06 - 83 45 55 62 & m.hol@sensire.nl

Vorden
Het Wehmepark, De Hackforterhof en De Lindenhof
Annemarie Wiggers, teamregisseur
06 - 12 52 44 26 & a.wiggers-eggink@sensire.nl

Dagvoorziening De Klimop
Cathelijn Duthler, coördinator
06 - 51014337 & c.duthler@sensire.nl

Warnsveld
De Beekdelle
Karin Willemsen, coördinator activiteiten & welzijn
06 - 10 72 69 19 & k.willemsen@sensire.nl

Wehl
De Heikant
Jeanette Reesink
06 - 10 09 11 59 & j.reesink@sensire.nl

Dagvoorziening De Boogh
Cathelijn Duthler, coördinator
06 51014337 & c.duthler@sensire.nl

Zeddam
Sydehem
Marlon Groot Zevert, teamregisseur
06 - 22 66 03 61 & m.grootzevert@sensire.nl

Zutphen
De Lunette: Laarpoort, Berkelpoort en Veerpoort (pg), Vischpoort en Kroonwerk (somatiek) ,Olypoort en Saltpoort (verpleeghuis zonder behandeling) , Hoornwerk, Bastion en De Flank (revalidatie), De Schans (dagbesteding/dagbehandeling) en wijkontmoetingscentrum.
• Annette Zwaaij, coördinator activiteiten & welzijn
06 - 10 16 89 21 & a.zwaaij@sensire.nl
• Karin Willemsen, coördinator activiteiten & welzijn
06 - 10 72 69 19 & k.willemsen@sensire.nl

Het Bornhof: dagbesteding en wijkontmoetingscentrum
Karin Willemsen, coördinator activiteiten & welzijn
06 - 10 72 69 19 & k.willemsen@sensire.nl