Leven met met Diabetes (Mellitus)
Leven met met Diabetes (Mellitus)

Leven met met Diabetes (Mellitus)

Synoniemen: Diabetes type 1, Suikerziekte

Hoe kunt u in uw dagelijks leven omgaan met diabetes mellitus? Daar kunnen de zorgprofessionals van Sensire u bij helpen. 

Omgaan met diabetes in uw dagelijks leven

Als u diabetes heeft, zal dat altijd deel uitmaken van uw leven. U test bijvoorbeeld constant uw glucose en draagt zorg voor uw medicatie. Ook houdt u iedere dag rekening met uw eetpatroon en staat u onder voortdurende controle als het gaat om uw gezondheid, veiligheid en bijkomende problemen die door diabetes kunnen worden veroorzaakt.

Veel mensen met diabetes hebben zorgen over of zij de dingen nog wel zelfstandig kunnen blijven doen of of het nog wel veilig is om alleen te wonen. Met name wanneer ook vergeetachtigheid of trillende handen om de hoek komen kijken of wanneer er tegelijkertijd sprake blijkt van de ziekte van Parkinson.

Over deze zorgen gaan de zorgprofessionals van Sensire graag met u in gesprek. Want diabetes hoeft niet te betekenen dat u de dingen die u wilt doen in uw leven niet meer zou kunnen doen. Samen met u zoeken we graag naar manieren waarop u op een goede manier met uw ziekte om kunt gaan en de dingen zelfstandig en veilig kunt blijven doen. Om gewoon te leven, in ongewone omstandigheden.

De zorgprofessionals van Sensire werken nauw samen met een diabetesconsulent die met u en uw naasten meedenkt over het dagelijks leven met diabetes. Bij vragen over veiligheid en praktische haalbaarheid van de dingen die u in uw leven wilt blijven doen, wordt samen gekeken naar het hele scala aan diabeteshulpmiddelen. Daarbij wordt verder gekeken dan de standaard voorzieningen. Samen met u zoeken we graag naar passende oplossingen die bijdragen aan uw kwaliteit van leven.

Als uw situatie verandert

Leven met diabetes mellitus houdt in: op controles gaan, medicatie nemen, benodigdheden bestellen, voldoende bewegen, maaltijdkeuzes maken, overzicht bewaren, dagelijkse ontregelingen opmerken en daar naar handelen.

Dit kan moeizamer gaan als u ouder wordt of te maken krijgt met gezondheidsproblemen. Soms tijdelijk, soms blijvend. Dan kunnen er vragen oppoppen zoals:

  • “Kan ik de bloedglucose nog goed controleren?”
  • “Hoeveel insuline heb ik extra nodig of juist minder nodig?”
  • “Stel ik mijn dosis insuline goed in?”
  • “Wat als de diabetes ontregeld raakt door bepaalde medicijnen?”
  • “Is er een alternatief voor de intensieve diabetesbehandeling van mijn vergeetachtige geliefde?”
  • “Wat zijn de mogelijkheden voor testen in injecteren bij trillende handen?”
  • “Wat te doen als het tijdsbesef en hongergevoel verstoord zijn?”

Dit zijn hele begrijpelijke vragen. Sensire denkt graag met u mee.

Sensire heeft ook oog voor mensen met Diabetes type 1

Iemand met type 1 diabetes kent zijn diabetes meestal beter dan wie dan ook. Op het moment dat vergeetachtigheid of slechtziendheid in het spel komt kan er toch hulp nodig zijn. Wie kan de zorg rondom diabetes type 1 dan veilig overnemen?

Dit kunt u met een gerust hart toevertrouwen aan de wijkverpleegkundigen van Sensire. Daarnaast is het mogelijk om een extra check van de glucoses en insulinedosis te vragen door middel van Zorg op Afstand. Dit gebeurt door middel van videobellen met een verpleegkundige van Sensire. Terwijl u belt kunt u uw waarden samen met de verpleegkundige checken. Ook is het altijd mogelijk om contact op te nemen met de diabetesconsulent. Hij of zij denkt graag met u mee in uw veranderende situatie. 

De diabetesconsulent doet meer

De diabetesconsulent fungeert daarnaast ook als een vraagbaak. Niet alleen voor u en uw naasten, maar ook voor de collega’s van Sensire.

Thuis meten en makkelijk doorgeven

Er zijn diverse applicaties waarmee de bloedglucosewaardes gedeeld kunnen worden met de huisarts of de internist. Ook kunt u gebruik maken van applicaties waarmee u uw persoonlijke gezondheidsdossier kunt bijhouden. De zorgprofessionals van Sensire en de diabetesconsulent kunnen u hier meer over vertellen. 

Praktische informatie

Onze diabetesconsulent is bereikbaar via het algemene telefoonnummer van Sensire: 0900 88 56 (24 uur per dag, zeven dagen in de week). De diabetesconsulent belt u dan terug.

In de meeste gevallen vergoedt uw zorgverzekering een gesprek met de diabetesconsulent.

Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina

    Wellicht ook interessant voor u