Wonen in Clematis
Wonen in Clematis

Wonen in Clematis

Als u woont in Clematis in Gaanderen, kunt u rekenen op een warm en betrokken team dat u graag goed leert kennen. We blijven graag zo dicht mogelijk bij uw gewoontes en de dingen die u belangrijk vindt. De deur staat altijd open voor uw naasten. Laat de zorg maar aan ons over, zodat u samen fijne dingen kunt doen.

Clematis is onderdeel van Den Ooiman somatiek (Doetinchem). De bewoners van Clematis zijn nog maar kortgeleden naar deze locatie verhuisd in verband met de nieuwbouwplannen van Den Ooiman. Het huis is nog volop in ontwikkeling. Elk appartement heeft een eigen badkamer en toilet. Koken doen we zelf en samen, zodat u kan meepraten over het menu en een handje kunt helpen als u dat wilt. De huiskamers zijn een gezellige plek voor activiteiten en om elkaar te ontmoeten.

De dagelijkse dingen

In Clematis wonen mensen met somatische klachten, wat betekent dat met het lichaam niet alles even gemakkelijk meer gaat. Er wonen ook mensen met lichte dementie. In Clematis krijgt u hulp van een ergotherapeut of een fysiotherapeut om goed te kunnen bewegen en de dingen te kunnen blijven doen die u fijn vindt. Vaak zijn het juist die dagelijkse dingen die zo prettig zijn voor uw welzijn.

De deur staat altijd open

Deuren zijn er alleen voor de veiligheid, u loopt in en uit wanneer u maar wilt en uw familie en uw vrienden zijn altijd van harte welkom. Vanuit Clematis is het maar een kleine wandeling naar het dorp. Bij mooi weer is het fijn om in de tuin te zijn en te genieten van de landelijke omgeving.

Het team

De verpleegkundigen en verzorgenden van Clematis zijn een team dat elkaar al heel lang kent en echt houdt van samen de dingen aanpakken. Ze hebben het goed onderling en met de bewoners. Clematis telt ook een aantal vrijwilligers die er graag eens met u op uit gaan. U veilig voelen en uzelf kunnen zijn, dat is voor ons een belangrijk doel.

Leuke dingen doen

Wilt u het team een handje helpen met het werk? Dat mag best hoor, als u dat tenminste leuk vindt. Want daar gaat het om: dat u zelf of met uw familie en vrienden, dingen doet die uw dag mooi en waardevol maken. Lekker koffiedrinken op het terras, iets tekenen of schilderen, een barbecuetje organiseren met uw vrienden of familie… We denken niet in regeltjes, maar in mogelijkheden.

Een huis in ontwikkeling

We zeiden het al: de bewoners van Clematis zijn nog niet zo lang geleden naar deze plek verhuisd. Dat betekent dat er nog van alles in ontwikkeling is: fijne paadjes rond het huis, nieuwe voorzieningen, nieuwe dingen om te doen. Clematis heeft al een warme band met het dorp. Verenigingen en ondernemers in Gaanderen weten ons al goed te vinden, zodat we welkom zijn bij evenementen en soms verrassend bezoek mogen verwachten. Voor Gaanderen hoort Clematis er nu al helemaal bij.

Aanvullende documenten

Praktische informatie

Wilt u meer weten over Clematis? De woonzorgadviseurs van Sensire geven u graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties en zorgprofielen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80.

Voor algemene vragen kunt u ons bereiken via 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Voor onze diensten heeft u een indicatie nodig op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz) van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Onze woonzorgadviseurs helpen u graag met uw aanvraag.

In Clematis wonen met name mensen met een indicatie VV 6 of VV 8 (voorheen ZZP 6 en 8).

Voor een actueel overzicht van onze wachttijden, verwijzen wij u naar de Menzis Zorgatlas. Hier kunt u zoeken op ‘Sensire’.

Wanneer u zorg van ons ontvangt, zijn hierop algemene voorwaarden van toepassing. Klik op de link om meer te lezen.

De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 1925. Klik hier als u meer wilt weten over kosten en vergoedingen.

In het belang van de zorgverlening noteren wij een aantal persoonlijke gegevens van u. Op de webpagina over privacy kunt u lezen hoe wij vertrouwelijke informatie zo zorgvuldig en discreet mogelijk behandelen. En op de pagina over klachten kunt u daar lezen wat te doen als u klachten heeft.

Vrijheid voor mensen hebben we hoog in het vaandel staan. Zo hechten wij ook waarde aan de geestelijke verzorging. De geestelijk verzorgers van Sensire zijn er voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging. Klik hier om te lezen wat zij voor u kunnen betekenen.

Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina

    Ook interessant