Even bijkletsen met de buurvrouw. Een vriend feliciteren via de telefoon. Een eenvoudig gesprekje is niet vanzelfsprekend als u spraak-, taal- of gehoorproblemen heeft. Toch is contact met anderen voor veel mensen een belangrijk onderdeel van de dag. Logopedie kan u helpen om makkelijker te communiceren. De logopedist pakt samen met u de problemen aan die u dagelijks ervaart. Ook bij slik- en kauwklachten is logopedie zinvol.
Soms komen problemen op het gebied van spraak, taal, kauwen of slikken door een aandoening. Bijvoorbeeld parkinson, dementie of een beroerte. De logopedisten van Sensire zijn gespecialiseerd in de behandeling van klachten bij deze specifieke aandoeningen bij volwassenen. Zo zijn onze logopedisten aangesloten bij ParkinsonNet, een landelijk netwerk van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling van de ziekte van Parkinso
De logopedisten ondersteunen u en uw naasten op maat, zodat u zo prettig en makkelijk mogelijk kunt communiceren én eten en drinken. Zo nodig schakelen zij hulp in van andere behandelaren, zoals een diëtist of ergotherapeut.
De man met wie ik altijd lekker kletste, leek me na zijn beroerte niet meer te begrijpen. Nu overwint hij zichzelf.
~Roelien (62)
Soms komen problemen op het gebied van spraak, taal, kauwen of slikken door een aandoening. Bijvoorbeeld parkinson, dementie of een beroerte. De logopedisten van Sensire zijn gespecialiseerd in de behandeling van klachten bij deze specifieke aandoeningen bij volwassenen. Zo zijn onze logopedisten aangesloten bij ParkinsonNet, een landelijk netwerk van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling van parkinsonpatiënten.
In de behandeling probeerde de logopedist steeds meer ‘taal’ terug te krijgen bij mijn man. Bijvoorbeeld door hem te vragen lichaamsdelen te benoemen en namen uit de familie op te zeggen. Ook raadde ze ons aan thuis het eenvoudige kletsen weer op te pakken. Voor mij betekende dat vooral: veel geduld opbrengen. De achterstand in taal blijft, maar hij doet zijn best. Daarbij overwint hij zichzelf: hij durft zelfs weer zelf naar de visboer.”
U kunt contact opnemen met de logopedisten van Sensire via het algemene telefoonnummer van Sensire: 0900 88 56. De logopedist belt u dan terug.
U kunt ons ook mailen:
Als een bezoek aan huis niet noodzakelijk is, kan de behandeling met of zonder verwijzing plaatsvinden.
U kunt ons op de volgende locaties bezoeken: Den Ooiman (Doetinchem) en/of De Lunette (Zutphen):
Sensire Den Ooiman
Onze logopedisten komen ook aan huis.
Voor de Regio Zutphen en omstreken
Voor meer informatie kunt u bellen met het Behandelcentrum, telefoon 0575 – 594 171 of een e-mail sturen naar frontoffice@sensire.nl.
Voor het overige deel van het werkgebied
U kunt contact opnemen met de logopedist op werkdagen van 8.00 uur tot 16.30 uur via telefoonnummer 0314 - 35 62 32. Mocht er niemand opnemen, probeert u het dan later nog eens of spreek de voicemail in. Dan wordt u teruggebeld.
U kunt ook mailen naar logopedie.wmz@sensire.nl. Als een bezoek aan huis niet noodzakelijk is, kan de behandeling met of zonder verwijzing plaatsvinden.
Voor een veilige doorverwijzing vanuit een huisarts of specialist is Sensire aangesloten bij ZorgDomein. Verwijzers in Regio Achterhoek en Liemers kunnen voor behandeling eenvoudig digitaal verwijzen naar Sensire. Verwijzers overleggen veilig, vragen diagnostiek of een teleconsult aan en sturen makkelijk de juiste informatie mee. En bent u verwezen via ZorgDomein? Dan is een afspraak zo gemaakt. En u ziet meteen welke informatie u de eerste keer mee moet nemen. Zo wordt met ZorgDomein een volgende stap gezet in het verkorten van de weg naar passende zorg. Lees meer over ZorgDomein of bekijk de veelgestelde vragen.
Voor algemene vragen kunt u Sensire altijd bereiken op nummer 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).
In de meeste gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten voor logopedie. Soms betaalt u wel een eigen bijdrage. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.