Een longaandoening als astma of COPD kan u dwingen om uw leefstijl aan te passen. En er doemen vragen op: Wat moet ik doen als ik het benauwd heb? Blijf ik altijd medicijnen gebruiken? Wat kan ik doen om het dagelijks leven zo min mogelijk te laten beïnvloeden? Waar kan ik hulpmiddelen of ondersteuning aanvragen? De longverpleegkundige helpt u graag.
Rust zorgt letterlijk en figuurlijk voor meer rust.
Samen met u stemt de longverpleegkundige de ondersteuning af op uw persoonlijke situatie. Zo nodig brengt zij u in contact met bijvoorbeeld de fysiotherapeut, ergotherapeut of diëtist.
Het is prettig als iemand u daarbij kan adviseren. Vaak kunt u door een aantal maatregelen in huis de hoeveelheid hinderlijke stof en verminderen, waardoor u minder klachten heeft. Met de longverpleegkundige bespreekt u welke maatregelen in uw situatie goed kunnen werken.
Regio Doetinchem
Ingrid Zweers
Elsa van Roest
Regio Winterswijk
Marloes te Loeke
Joke Wieggers
Regio Zutphen
Ilse Kruijsen
Annerieke Prinsen
Ik ben nu actief met mijn gezondheid bezig. Die longaanval heeft me wakker geschud.
~Meneer Mollema (73)~
U kunt zich hiervoor niet zelf aanmelden, dat doet het ziekenhuis voor u. Verpleegkundigen controleren uw waarden op afstand. Bij een afwijkende waarde neemt de longverpleegkundige contact met u op. Dat scheelt u controles in het ziekenhuis en voorkomt ziekenhuisopnames. U bent er immers snel bij als er iets aan de hand is. Dankzij de apps heeft u uw gezondheid altijd zelf in beeld, wat zorgt voor rust, meer zelfvertrouwen en een veilig gevoel.
U kunt contact opnemen met de longverpleegkundige via het algemene telefoonnummer van Sensire: 0900 88 56 (24 uur per dag, zeven dagen in de week). De longverpleegkundige belt u dan terug.
In de meeste gevallen vergoedt uw zorgverzekering een gesprek met de longverpleegkundige. De longverpleegkundige informeert u hier graag over.