Verblijven bij Den Ooiman Behandeling en Revalidatie
Verblijven bij Den Ooiman Behandeling en Revalidatie

Verblijven bij Den Ooiman Behandeling en Revalidatie

Is uw huis niet geschikt om thuis te revalideren, of zijn uw klachten daarvoor te ernstig? Dan kunt u tijdelijk bij Sensire verblijven en revalideren. Sensire verleent zeven dagen in de week, 24 uur per dag zorg gericht op uw herstel. 

Samen met andere revalidanten verblijft u in een prettige, rustige omgeving, waar uw behandelteam er alles aan doet om het herstel zo goed mogelijk te laten verlopen. Voorop staat dat u altijd in uw eigen tempo herstelt.

Werken aan uw herstel

Misschien moet u bepaalde functies van uw lichaam opnieuw aanleren, of voorkomen dat u functies verliest. Sensire biedt u daarvoor therapieën en begeleiding, zodat u ook in uw dagelijks leven gemotiveerd bent om aan u herstel te werken.

Samen met uw behandelaars gaat u aan de slag met een persoonlijk trainingsprogramma. In uw eigen tempo leert u opnieuw vaardigheden aan, zoals lopen of praten. In de praktijk komt dat vooral neer op: veel oefenen. Als alleen gedeeltelijk herstel mogelijk is, leert u ook om te gaan met uw beperking. Alles wat u doet is erop gericht om te zorgen dat u weer zo goed en zelfstandig mogelijk uw leven kunt leiden.

Afgestemd op uw situatie

Tijdens uw revalidatie volgt u uw eigen programma, afgestemd op uw persoonlijke situatie. U revalideert (deels) alleen of in groepsverband. Het aantal behandelingen of therapieën kan ook verschillen: van meerdere keren per dag tot enkele keren per week.

Bij de ondersteuning houden we veel rekening met wat u belangrijk vindt. Het is goed om u te realiseren dat u ook buiten de therapie aan uw herstel kunt werken, door simpelweg alle dingen die u gewend bent om te doen te beschouwen als mogelijkheden om functies te oefenen.

‘Revalideren is motiveren’, zegt een revalidatiearts bij Sensire weleens. Want al staat u er niet alleen voor, u moet het wel zelf doen.

Betrokken familie en vrienden

Naast professionele zorgmedewerkers betrekken we uw familie ook graag zo veel mogelijk bij uw revalidatie. Door u te bezoeken en belangstelling te tonen, kunnen ook zij u motiveren om te werken aan uw herstel.

Uw familieleden zijn ook van harte uitgenodigd om eens bij de therapie te komen kijken. Soms is het moeilijk om uit te leggen hoe u zich bijvoorbeeld kunt wassen en kleden, of hoe u zich het beste kunt verplaatsen. Wij kunnen uw familie leren hoe zij u het beste kunnen helpen.

Praktische informatie

U kunt contact met ons opnemen via 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Sensire Den Ooiman
Groot Hagen 6
7009 AM Doetinchem

Wilt u mensen uitnodigen om op bezoek te komen? Dat kan. Omdat uw therapie en herstel voorrang heeft en in verband met uw middagrust hanteren wij voor de afdeling revalidatie de volgende bezoektijden:

  • Maandag t/m vrijdag tussen 15.30-17.00 uur en tussen 18.00-21.00 uur.
  • Zaterdag en zondag tussen 11.00-12.30 uur, tussen 15.00-17.00 uur en tussen 18.00-21.00 uur

Komt u tijdelijk bij ons wonen om te herstellen en te revalideren? Dan vragen wij u om op de eerste dag een geldig legitimatiebewijs (paspoort of ID-bewijs) mee te nemen.

De kosten voor uw revalidatietraject zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie, zoals uw (aanvullende) zorgverzekering en uw inkomen. U kunt bij uw zorgverzekeraar navragen wat de kosten en vergoedingen zijn in uw situatie.

Wanneer u zorg van ons ontvangt, zijn hierop algemene voorwaarden van toepassing. Klik op de link om meer te lezen.

In het belang van de zorgverlening noteren wij een aantal persoonlijke gegevens van u. Op de webpagina over privacy kunt u lezen hoe wij vertrouwelijke informatie zo zorgvuldig en discreet mogelijk behandelen. En op de pagina over klachten kunt u daar lezen wat te doen als u klachten heeft.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.
Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina

    Wellicht ook interessant voor u