Het Bundelingpark
Het Bundelingpark

Het Bundelingpark

Wonen op het Bundelingpark is wonen in het centrum van Ruurlo, letterlijk en figuurlijk. Veel bewoners komen uit de directe omgeving en het dorp voelt zich echt verbonden met de huizen en appartementen op het Bundelingpark. Er werkt een hecht team van zorgprofessionals, ondersteund met zo’n 80 vrijwilligers.

Herontwikkeling Bundelingpark

Sensire en ProWonen waren al een aantal jaren in gesprek over de toekomst van De Bundeling, een voormalige woonlocatie van Sensire op de plek van het huidige Bundelingpark. De gebouwen waren gedateerd en voldeden niet meer aan de woonwensen van nu. Frederik Lindenhovius, directeur Wonen met Zorg Sensire en Hendrik Mulder van ProWonen: “Het Bundelingpark voorziet in de wens en behoefte van inwoners van Ruurlo en omgeving om tot op hoge leeftijd zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven wonen – ook als daarbij intensieve zorg en ondersteuning nodig is.”

Sloop van De Bundeling: verhuizen naar De Schoven en De Garven

De Bundeling werd in 2020 gesloopt. Ondertussen is Sensire De Schoven, een appartementencomplex op het Bundelingpark, gerenoveerd en zijn er nieuwe appartementen bijgebouwd. Ook is het huis, Sensire De Garven - tevens gesitueerd op het park -, gerenoveerd om ervoor te zorgen dat bewoners met dementie niet alleen nu, maar ook in de toekomst fijn kunnen wonen en leven. Ook is er een gezellige ontmoetingsruimte gerealiseerd en is het Bundelingpark daarmee gereed.

Lees meer over de herontwikkeling in het artikel 'Bewoners De Bundeling gaan verhuizen'.

Vanwege de herontwikkeling van het Bundelingpark verhuisden de bewoners op 1 en 7 juli van 2020 van De Bundeling naar De Garven en De Schoven. De verhuizing werd vanwege de coronapandemie uitgesteld van april naar juli. Lees hier meer in het artikel 'Bewoners De Bundeling kunnen eindelijk verhuizen'.

Thuis voelen

De drijfveer van Sensire is bewoners het leven te laten leiden dat zij willen. Ondanks beperkingen, met hulp van Sensire. In een omgeving waar zij zich prettig voelen, zegt directeur Frederik Lindenhovius. “We hebben nu een nieuw, gemoderniseerd Bundelingpark, waarbij nagedacht is over de invloed van de omgeving op de beleefwereld van de bewoners. Zowel bewoners met een somatische zorgvraag als bewoners met dementie. Tegelijkertijd kunnen de zorgprofessionals, in gezonde werkomstandigheden, de zorg blijven bieden zoals bewoners dat van ons gewend zijn.”

De bewoners zijn blij met hun moderne en gezellige appartement op een park dat veel te bieden heeft. Samen met hun naasten en het zorgteam zorgen we er graag voor dat zij ook in hun nieuwe appartement kunnen (blijven) leven zoals zij dat willen. 

Wonen en leven op het Bundelingpark

Het Bundelingpark is een gewilde plek om te wonen. De ligging is goed, in hartje Ruurlo, en er is veel te doen. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud en de binding met de lokale gemeenschap is groot. Op het Bundelingpark kunt u op verschillende manieren wonen en leven, al dan niet met hulp van het zorgteam van Sensire.

De Garven

In De Garven kunnen mensen met dementie of een intensieve zorgvraag prettig wonen. De kleine teams zijn een vertrouwd gezicht voor de bewoners en hun familie. Als team en met de familie willen we de bewoners een goede tijd geven. Er zijn vaak activiteiten en het is er gezellig. En als er wordt gekookt, mag u best even in de pannen kijken. Of zelf koken. Lees alles over wonen en leven op De Garven op onze website.

De Schoven

De bewoners van De Schoven voelen zich thuis in een nieuw, modern maar naar eigen smaak ingericht appartement op De Schoven. Met behulp van het zorgteam en naasten kunnen zij hun leven leiden zoals zij dat gewend waren. De ondersteuning in De Schoven is erop gericht om mensen zo zelfstandig mogelijk te laten leven. Lees alles over wonen en leven op De Schoven op onze website.

Herontwikkeling in beeld

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.
Reacties:
 • Betty thoma
  20 november 2020 | 11:37
  Zou ik eventueel in aanmerking komen voor wonen op het nieuwe park en is hier info over?
  • Team Communicatie
   20 november 2020 | 14:40
   Dank voor uw bericht. De woonzorgadviseurs van Sensire geven u graag de informatie die u nodig hebt. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80.
 • nel walraad
  6 oktober 2021 | 13:36
  Ben je verplicht eventuele zorg van Sensire te nemen, als je die al krijgt van buurtzorg, als je in aanmerking wilt komen voor een woning op het bundelingpark?
  • Team Communicatie
   6 oktober 2021 | 15:51
   Bedankt voor uw reactie. U kunt voor deze vraag het beste even contact opnemen met de woonzorgadviseurs van Sensire. Zij geven u graag meer informatie. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80.
Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina