Wonen in Waterrijk
Wonen in Waterrijk

Wonen in Waterrijk

Waterrijk in Doetinchem is geknipt voor mensen die zelfstandig willen blijven wonen én actief willen zijn. Samen en in een goede relatie met de wijk hebben de bewoners zelf de touwtjes in handen.

Initiatiefrijk en actief

Wonen in Waterrijk is zelfstandig wonen, in een prettige en actieve relatie met de andere bewoners en de omgeving van dit huis in de Doetinchemse wijk Dichteren. Waterrijk heeft een goede reputatie als centrum van activiteiten en uitwisseling.

Zo komen er geregeld vrijwilligers koken of meehelpen in de tuin en zijn er tal van activiteiten waarbij niet alleen de bewoners van Waterrijk, maar ook de hele omgeving is betrokken. In de ontmoetingsruimte, en in de zomer op het terras, zijn niet alleen de bewoners en hun familie maar ook de mensen uit de wijk van harte welkom.

In restaurant Lekkerrijk kunt u elke dag terecht voor een vers bereide maaltijd, lunch of koffie met wat lekkers. Doordat er vers wordt gekookt kan uw maaltijd worden aangepast aan uw dieet en wensen. Het restaurant en de ontmoetingsruimte zijn ook beschikbaar voor activiteiten, zoals een verjaardag, een buurtbarbecue of een informatiebijeenkomst.

Zelfstandig, met een beetje zorg

Met verzorgd wonen blijft u in Waterrijk zelfstandig wonen, eventueel met ondersteuning. U kunt zo thuis blijven wonen met een ZZP-indicatie.

Zorg binnen handbereik

Sensire biedt in Waterrijk wijkzorg aan. Onze mensen werken daar ook, de zorg is bijna altijd binnen handbereik, echter niet 24 uur per dag. U kunt ook altijd extra zorg inkopen bij Sensire.

Woonzorg Nederland

Het complex is eigendom van Woonzorg Nederland, dat u kan helpen als u denkt in aanmerking te kunnen komen voor een plekje. De contactgegevens van de bewonersconsulenten van Woonzorg Nederland vindt u onderaan deze webpagina.

De bewoners zijn aan zet

Wonen in Waterrijk is deel uitmaken van een gemeenschap waarin u zelf initiatieven kunt nemen en mede kunt bepalen hoe de zaken worden georganiseerd. Waterrijk heeft een actieve bewonersgroep die zelf instaat voor het onderhoud van de tuin en de gemeenschappelijke ruimtes en zelf activiteiten organiseert.

Waterrijk wil een voorloper zijn in het organiseren van de zeggenschap van haar bewoners. Dat komt ook tot uitdrukking in de bewonersvereniging die wordt opgericht. In plaats van vragen wat ze nodig hebben, kunnen de bewoners het nu in veel gevallen zelf organiseren. In 2018 zal de vereniging verder haar beslag krijgen.

Onze woningen

Gelegen in de wijk Dichteren in Doetinchem is er rond Waterrijk een supermarkt, een kapper en een medisch centrum en is er ruime parkeergelegenheid. Waterrijk staat in een levendige omgeving met drie basisscholen met wie het huis een goede band heeft.

Waterrijk beschikt over 95 huurappartementen en 24 koopappartementen voor mensen van 55 jaar of ouder. De huurappartementen worden verhuurd door Woonzorg Nederland. De koopappartementen zijn particulier bezit en kunnen dus gewoon zonder zorgvraag worden aangekocht.

Praktische informatie

Wilt u meer weten over Waterrijk, of wilt u het eens bekijken? Loop gerust eens binnen om de sfeer te proeven.

De bewonersconsulenten van Woonzorg Nederland kunnen u helpen indien u in aanmerking wilt komen voor een huurappartement. Zij zijn bereikbaar via email: waterrijk@woonzorg.nl, de website van Woonzorg of telefonisch: 088 921 03 68.

Voor uw wijkverpleegkundige of voor algemene vragen aan Sensire kunt u ons altijd bereiken via nummer 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Waterrijk
Willy Brandtplein 22
7007 LB Doetinchem

De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 1925.

Klik hier als u meer wilt weten over kosten en vergoedingen.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.
Reacties:
 • Lola de rond en Benthe bruggink
  11 juni 2020 | 10:58
  Hallo mensen van het waterrijk, ik en een vriendin van mij hebben de opdracht voor school gekregen (het ludger) om mensen te helpen in deze tijd. Wij hadden het idee om boodschappen te doen voor een paar ouderen uit waterrijk, en voor iedereen een briefje in de bus te doen met een leuke tekst der op. Onze vraag was of dit mag? En of u als het mag wat ouderen kunt vragen of we boodschappen voor hun mogen doen, natuurlijk doen we mondkapjes op en handschoenen aan. Vriendelijke groet Benthe bruggink en Lola de rond.
 • PM Mullink van Veelen
  11 februari 2021 | 13:29
  Kunt u mij zeggen hoe en waar ik me kan melden voor een koopappartement?? En zijn ze ook in de vrije sector te huur en kunnen we dan ook indien nodig gebruik maken van de zorg?.
  • Sensire Communicatie
   15 februari 2021 | 09:29
   Beste mevrouw Mullink - Van Veelen, De appartementen worden verhuurd door Woonzorg Nederland. Wij zijn helaas niet op de hoogte van eventuele verkoop of andere manieren van (ver)huur. U kunt Woonzorg Nederland bereiken via email: waterrijk@woonzorg.nl of telefonisch: 088 921 03 68.
 • Rinie Waarbroek
  14 februari 2021 | 14:21
  Dag, ik heb in 2010 een CVA doorstaan met wat restverschijnselen en woon nu ( nog ) zelfstandig, over een aantal jaar wil ik verhuizen naar een gelijkvloerse woning, denk dan aan Waterrijk, kunt u enigszins bij benadering aangeven wat de wachttijden zijn ( bij huur ) van een woning ? Mvg, mw Waarbroek
  • Sensire - afdeling communicatie
   15 februari 2021 | 09:27
   Beste Rinie, Helaas is bij ons niets bekend over wachttijden. De bewonersconsulenten van Woonzorg Nederland kunnen u helpen indien u in aanmerking wilt komen voor een huurappartement. Zij zijn bereikbaar via email: waterrijk@woonzorg.nl of telefonisch: 088 921 03 68. Succes!
 • ingrid van der Werff-Kuipers
  27 april 2021 | 10:21
  Beste lezer, Vorige week ben ik gebeld door Sensire vanuit Waterrijk te Doetinchem ivm Hulp van Sensire? Toen had ik nog iets van ik zit bij Vitaal, maar daar Vitaal de laatste paar keren goed de fout in zijn gegaan wil ik toch wel de overstap maken. Mijn zorg van Vitaal bestaat nu uit 2x douchen en de steunkousen aan trekken en om de 3 nachten een Fentanyl pleister. Voor de andere dagen wil ik gebruik blijven maken van de dames van Betsy die al jaren mijn steunkousen aan en uit trekken behalve dan op de douche-dagen. Ik kom te wonen op Waterrijk, Willy Brandtplein 198 te Doetinchem.
  • Team Communicatie
   28 april 2021 | 08:50
   Dag, we hebben u van een reactie voorzien in een mail.
 • mirjamoudshoorn
  3 maart 2022 | 23:59
  is het mogelijk met een VV5 hier te wonen?
  • Team communicatie
   4 maart 2022 | 09:39
   Dank voor uw reactie. De bewonersconsulenten van Woonzorg Nederland kunnen u helpen indien u in aanmerking wilt komen voor een huurappartement. Zij zijn bereikbaar via email: waterrijk@woonzorg.nl, de website van Woonzorg of telefonisch: 088 921 03 68. Voor uw wijkverpleegkundige of voor algemene vragen aan Sensire kunt u ons altijd bereiken via nummer 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).
 • Ekelien de Jong
  7 april 2022 | 16:29
  We zijn op zoek naar een huur/koopappartement voor mijn moeder. Zij is 88, nu nog goed genoeg, maar met het oog op de toekomst (meer zorg) zou Waterrijk misschien een mooie optie zijn. Wilt u mij hier info over toesturen? Alvast bedankt
  • Sensire communicatie
   7 april 2022 | 16:59
   Beste Ekelien, De woningen worden verhuurd door Woonzorg Nederland. De bewonersconsulenten van Woonzorg Nederland kunnen u het beste verder helpen. Zij zijn bereikbaar via email: waterrijk@woonzorg.nl, de website van Woonzorg of telefonisch: 088 921 03 68.
 • Anoniem
  13 april 2022 | 13:53
  Graag wil ik informatie over hoe je je kunt inschrijven voor een huurappartement (waterrijk Doetinchem). Alvast dank, Annemieke Bokhorst
  • Team Communicatie
   13 april 2022 | 16:35
   Bedankt voor uw bericht. De bewonersconsulenten van Woonzorg Nederland kunnen u helpen indien u in aanmerking wilt komen voor een huurappartement. Zij zijn bereikbaar via email: waterrijk@woonzorg.nl, de website van Woonzorg of telefonisch: 088 921 03 68. Voor uw wijkverpleegkundige of voor algemene vragen aan Sensire kunt u ons altijd bereiken via nummer 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).
 • Ekelien
  17 mei 2022 | 09:26
  Goedemorgen, Onlangs heb ik u per mail een vraag gesteld. Nu blijkt dat deze mail gewoon gepubliceerd wordt op de website zonder dat u dit van te voren aangeeft en mij hiervoor nadrukkelijk om toestemming vraagt. Dit is niet volgens AVG regelgeving. Dit kan echt niet! Wilt u dit veranderen?
Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina

  Wellicht ook interessant voor u