Wonen in De Lunette Appartementen
Wonen in De Lunette Appartementen

Wonen in De Lunette Appartementen

De Lunette is niet zomaar een woonzorgcomplex, u vindt hier een breed scala aan diensten onder één dak. In de ruime appartementen van Olypoort en Saltpoort (Coehoorn 5) behoudt u uw zelfstandigheid en privacy, terwijl professionele zorg altijd dichtbij is. Om hier te mogen wonen heeft u wel een zorgindicatie met verblijf zonder behandeling nodig.

Zelfstandig wonen met gemak in de buurt

Daarnaast beschikken de appartementen over moderne automatisering (domotica) waarmee u zo zelfstandig mogelijk blijft wonen en leven, maar uw zorg dichtbij is.

De royale appartementen zijn van alle gemakken voorzien: een eigen keuken, fraaie badkamer (ook te bereiken via de slaapkamer), berging en een extra berging. Op uw eigen balkon, te bereiken via uw riante, lichte woonkamer, kunt u genieten van het mooie weer. Met uw eigen meubels richt u het appartement geheel naar eigen wens en smaak in.

In de centrale hal van de Lunette vindt u het wijkontmoetingscentrum. In het gezellige restaurant kunt is met uw familie een heerlijk kopje koffie drinken of gezellig lunchen. Niet alleen bewoners van de Lunette komen hier graag, maar ook buurtgenoten schuiven geregeld aan. Door de aanwezigheid van onder andere een kinderopvang en een therapeutisch zwembad is het er nooit saai.  

U goed leren kennen

Hoe u ook bij ons bent beland, we willen u altijd zo snel en zo goed mogelijk leren kennen, zodat we weten wat u in uw dagelijkse leven belangrijk en prettig vindt. Zo kunt u ook hier uw leven zoveel mogelijk leven zoals u dat gewend bent. Bij Sensire Wonen met Zorg regio Zutphen/Lochem maken wij gebruik van ‘Mijn Verhaal’. Lees hier meer over ‘Mijn verhaal’ op de website.

Sociaal netwerk is belangrijk
Van groot belang is ook uw sociale netwerk. Wij bieden u graag een (t)huis dat zoveel mogelijk aansluit bij uw individuele wensen, behoeften en gewoonten. Die visie noemen we ‘positieve gezondheid’. Om dat mogelijk te maken hebben we de hulp van uw naasten nodig. Naasten zijn voor ons alle mensen uit het sociale netwerk van de bewoners. Zij weten wat belangrijk is voor de bewoner en wat echt telt om zich prettig en comfortabel te voelen. Wij nodigen uw naasten van harte uit om actief te blijven deelnemen aan het leven van onze bewoners.

Wilt u in aanmerking komen voor een zorgappartement?

U komt in aanmerking voor een (zorg)appartement in De Lunette als u een zorgindicatie met verblijf (ZZP 4, 5 of 6) heeft ontvangen van het CIZ. Bij deze vorm van zorg is de huisarts verantwoordelijk voor de zorg en lopen de vergoedingen ook via de eerste lijn.

Wij gaan graag met u in overleg over de mogelijkheden voor een zorgappartement. Wanneer u bij het CIZ aangeeft dat u kiest voor De Lunette, krijgen wij uw gegevens van het CIZ en nemen dan contact met u op. Het kan zijn dat wij u tijdelijk op een wachtlijst moeten plaatsen. U kunt samen met uw partner het appartement betrekken, ook wanneer uw partner geen passende zorgindicactie heeft.

Praktische informatie

Wilt u meer weten over De Lunette Appartementen of wilt u eens een kijkje komen nemen? U kunt altijd een afspraak maken voor een gesprek of een rondleiding. 

De medewerkers van het Advies en Ontmoetingsplein in Zutphen geven graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties, wachttijden en de verschillen tussen locaties. Zij zijn dagelijks bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 0575-594446 om uw vragen te stellen of een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. U kunt uw vragen ook per mail (info@sensire.nl) stellen.

De Lunette
Coehoornsingel 3
Zutphen

Voor onze diensten heeft u een indicatie nodig op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz) van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De medewerkers van het Advies en Ontmoetingsplein helpen u graag met uw aanvraag, zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0575-594446.

Voor informatie over wachttijden kunt u contact opnemen met medewerkers van het Advies en Ontmoetingsplein. Zij zijn dagelijks bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 0575-594446 om uw vragen te stellen of een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. U kunt uw vragen ook per mail (info@sensire.nl) stellen.

Wanneer u zorg van ons ontvangt, zijn hierop algemene voorwaarden van toepassing. 

De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 1925. Klik hier als u meer wilt weten over kosten en vergoedingen.

Vrijheid voor mensen hebben we hoog in het vaandel staan. Zo hechten wij ook waarde aan de geestelijke verzorging. De geestelijk verzorgers van Sensire zijn er voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging. Klik hier om te lezen wat zij voor u kunnen betekenen.

Er is een duidelijke visie over de omgang met de terminale fase van bewoners. Openheid, zorgvuldigheid, vertrouwen en goed overleg staan hoog in het vaandel. Wensen en vragen met betrekking tot uw levenseinde zijn bespreekbaar. De speciaal opgeleide zorgprofessionals kunnen u en uw naasten informeren over en begeleiden tijdens de laatste levensfase.

Lees meer over de visie op levenseinde

In het belang van de zorgverlening noteren wij een aantal persoonlijke gegevens van u. Op de webpagina over privacy kunt u lezen hoe wij vertrouwelijke informatie zo zorgvuldig en discreet mogelijk behandelen. En op de pagina over klachten kunt u daar lezen wat te doen als u klachten heeft.

Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina