Wonen in De Lunette (PG)
Wonen in De Lunette (PG)

Wonen in De Lunette (PG)

In De Lunette wonen mensen met dementie in kleinschalige woongroepen waar het gemoedelijk en veilig is. De bewoners, de medewerkers, de naasten en vrijwilligers dragen allemaal hun steentje bij om van elke dag een mooie dag te maken. We leren elkaar goed kennen, zodat we weten wat voor de bewoners belangrijk en waardevol is.

Kleinschalig wonen en een vast team betekent voor de bewoners en de mensen om hen heen vertrouwde gezichten en een huiselijke sfeer. De Laarpoort, de Veerpoort en Berkelpoort zijn groepswoningen voor elk zes personen. Het zijn op zichzelf staande wooneenheden onder het dak van De Lunette, zodat er in de omgeving toch van alles is te beleven. In het wijkontmoetingscentrum in de centrale hal kunt u met uw naasten koffiedrinken of lunchen. Mensen uit de buurt komen er graag en er is bijvoorbeeld ook een kinderopvang. Zo is het daar nooit saai.

Samen leven

U heeft een eigen zit- en slaapkamer, maar we doen ook veel samen in de gemeenschappelijke huiskamer. Als u dat wilt, kunt u meedoen aan de gezamenlijke dagbesteding in het Lunettehofje. Samen met de mensen om u heen maken we van elke dag een mooie dag die u zelf kunt invullen: luisteren naar klassieke muziek, film kijken, handwerken, Koken, houtbewerking of lekker rustig zitten met een boek of een tijdschrift, net waar u zin in heeft. En we houden van de frisse buitenlucht.

Samen leren

U goed leren kennen vinden we fijn. Want dan weten we wat u prettig en belangrijk vindt, en kunnen we daar met uw familie en onze vrijwilligers op inspelen. We verdiepen ons in uw persoonlijke levensverhaal. En hoewel u naar De Lunette bent verhuisd, neemt u uw sociale omgeving gewoon met u mee. Uw familie en uw vrienden zijn altijd welkom en om dingen met u te ondernemen en samen te zijn. Het team regelt de zorg en de veiligheid, bij u en de mensen om u heen kan alle aandacht naar uw welzijn.

De Veerpoort kent nóg een unieke vorm van leren, want daar zijn twee afdelingen, waar leerlingen werken die onder goede begeleiding al doende het vak leren. Stap voor stap leren ze professioneel en toegewijd te zorgen voor mensen met dementie.

Snoezelen

Snoezelen is een combinatie van snuffelen en doezelen, een activiteit ter bevordering van de nodige harmonie in ons vaak drukke bestaan. Er ontstaan bij het snoezelen een evenwicht tussen stimuleren en relaxen, tussen prikkelen en rust bieden. De speciaal geselecteerde rustgevende muziek, beelden, geuren en warme kleuren, geven een prettig gevoel van veilige geborgenheid en rust. Snoezelen geeft nieuwe energie.

Op de eerste etage zijn er twee snoezelruimtes. De ene ruimte is uitgerust met een ligbad en de andere met een waterbed en een relaxstoel. De ruimtes bieden ontspanning aan de bewoner. De bewoner kan op het waterbed liggen of lekker gaan zitten in een relaxstoel. Het warme water in het ligbad kan een verlichting bieden bij lichamelijke klachten en voor ontspanning.

Ruimte voor dementie

U dromen, wensen en verlangens stoppen niet als u ouder wordt. De behoefte aan vrijheid, de ruimte om te bewegen en zelf keuzes te maken, is er bij dementie evengoed. Vrijheid houdt u actiever, mobieler en gelukkiger. Dat vraagt om creatieve oplossingen, maar er kan vaak meer dan mensen wel denken. Daar zetten we ons graag voor in.

Lees meer over ruimte voor dementie

Het Lunettehofje

In Het Lunettehofje op de eerste etage komen de bewoners van Berkelpoort, Veerpoort en Laarpoort dagelijks bij elkaar om een zinvolle dagbesteding (dagbeleving) te hebben. De bewoners zijn er de hele dag welkom. Ze zijn nergens toe verplicht als ze langskomen.

Praktische informatie

Wilt u meer weten over De Lunette PG of wilt u eens een kijkje komen nemen? U kunt altijd een afspraak maken voor een gesprek of een rondleiding.

De medewerkers van het Advies en Ontmoetingsplein in Zutphen geven graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties, wachttijden en de verschillen tussen locaties. Zij zijn dagelijks bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 0575-594446 om uw vragen te stellen of een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. U kunt uw vragen ook per mail (info@sensire.nl) stellen.

De Lunette
Coehoornsingel 3
Zutphen

Voor onze diensten heeft u een indicatie nodig op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz) van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De medewerkers van het Advies en Ontmoetingsplein helpen u graag met uw aanvraag, zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0575-594446.

Voor informatie over wachttijden kunt u contact opnemen met medewerkers van het Advies en Ontmoetingsplein. Zij zijn dagelijks bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 0575-594446 om uw vragen te stellen of een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. U kunt uw vragen ook per mail (info@sensire.nl) stellen.

Wanneer u zorg van ons ontvangt, zijn hierop algemene voorwaarden van toepassing. 

De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 1925. Klik hier als u meer wilt weten over kosten en vergoedingen.

Vrijheid voor mensen hebben we hoog in het vaandel staan. Zo hechten wij ook waarde aan de geestelijke verzorging. De geestelijk verzorgers van Sensire zijn er voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging. Klik hier om te lezen wat zij voor u kunnen betekenen.

Er is een duidelijke visie over de omgang met de terminale fase van bewoners. Openheid, zorgvuldigheid, vertrouwen en goed overleg staan hoog in het vaandel. Wensen en vragen met betrekking tot uw levenseinde zijn bespreekbaar. De speciaal opgeleide zorgprofessionals kunnen u en uw naasten informeren over en begeleiden tijdens de laatste levensfase.

Lees meer over de visie op levenseinde

In het belang van de zorgverlening noteren wij een aantal persoonlijke gegevens van u. Op de webpagina over privacy kunt u lezen hoe wij vertrouwelijke informatie zo zorgvuldig en discreet mogelijk behandelen. En op de pagina over klachten kunt u daar lezen wat te doen als u klachten heeft.

Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina