Wonen in Sydehem
Wonen in Sydehem

Wonen in Sydehem

Wonen in Sydehem is simpelweg prachtig wonen. Vanwege de ligging midden in Zeddam met uitzicht op het mooie Montferland. En ook omdat het een volledig gerenoveerde accommodatie is die helemaal voldoet aan de wensen en eisen van deze tijd.

Sydehem is als woonplek voor ouderen al 57 jaar een begrip in Zeddam en omgeving. Het huis heeft een reputatie om de gezellige en ongedwongen sfeer [dat zegt ook Teun van Tongerloo]. Er wonen ouderen die intensieve zorg krijgen en er is De Hettenheuvel, een woongroep voor mensen met dementie.

"De logica zit in het huis. Er zijn verschillende beleefhoeken, waardoor de bewoners regie op hun leven kunnen pakken. Ze kunnen zitten waar ze willen."
~Patty Ruikes, woonbegeleider Sydehem~

Volledig gerenoveerd Sydehem

Het Sydehem is volledig gerenoveerd en ingericht volgens het concept kleinschalig wonen. Hierbij is rekening gehouden met de invloed van de omgeving op mensen met dementie. “Dementie is volksziekte nummer 1, dat zien we in de praktijk ook. De inrichting moet niet alleen heel aangenaam zijn, maar ook begrijpelijk [lees hierover ook het verhaal van Patty Ruikes]. Er wordt rekening gehouden met de manier waarop het brein op de omgeving reageert. Dus er is ruimte voor een ‘ouderwetse’ inrichting, attributen uit de jeugd van de bewoners, geen glazen deuren tot aan de grond en hoekjes waar wat te beleven valt”, zegt Frederik Lindenhovius. Medewerkers van Sensire zijn hier zelf actief mee aan de slag gegaan. Frederik: “Vooraf hebben we onze collega’s gevraagd: Wat kun en wil je zelf? En waar heb je professionele ondersteuning bij nodig, zoals een samenwerking met het BreinCollectief? De meest geweldige initiatieven zijn hierdoor gerealiseerd, waaronder een bruin café. Niet alleen mooi voor de bewoners, ook onze collega’s vonden het geweldig om de kans te krijgen zichzelf op een andere manier te laten zien.”

Bewoners Het Weerdje verhuizen mee naar Sydehem

De toekomst van Het Weerdje is sinds 2016 onderwerp van gesprek tussen bewoners, zorgorganisatie Sensire en woningcorporatie Habion, de eigenaar van het pand. Na de terugkeer van de bewoners naar Sydehem zouden de bewoners achterblijven in een pand dat nagenoeg leeg staat. Sensire wil alle huidige bewoners van Het Weerdje graag een goede plaats bieden, daarom verhuizen de overige bewoners van Het Weerdje mee naar Zeddam. Voor de bewoners betekent dat een nieuwe plek in een andere plaats, maar met bekende gezichten: onze medewerkers en vrijwilligers verhuizen immers ook mee.

"De afgelopen maanden heb ik een bijzondere vriendschap gesloten. In het nieuwe Sydehem komen we zelfs naast elkaar te wonen. We krijgen één balkon, waarop twee stoeltjes komen te staan."

Mevrouw Jansen, 
bewoonster van Sydehem

Vrienden van Sydehem

Stichting Vrienden van Sydehem probeert het leven van bewoners mooier en aangenamer te maken. Met de hulp van sponsoren heeft de stichting al van alles kunnen realiseren, van een Qwiek Up tot een duo-fiets.

De stichting is onafhankelijk van Sensire. Dat betekent dat alle voorzieningen die de stichting realiseert, een echte aanvulling zijn op de zorg die Sensire in Sydehem biedt.

Heeft u interesse of wilt u ook donateur worden? Hier leest u alles over Stichting Vrienden van Syndehem.

AANVULLENDE SERVICES

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

 • mee-eten bij kleinschalig wonen
 • het doen van de was
 • het Ziggo abonnement, zo kunt u uw favoriete tv-programma’s kijken, lekker bellen of rond dwalen op het internet
 • het geluk-arrangement, een extraatje. Klik hier om je aan- en af te melden.
 • een WA- en inboedelverzekering
 • het pluspakket schoonmaak voor een extra schoon huis
 • de beweegvereniging, voor beweging op ieders niveau. Klik hier om je aan- en af te melden.

Kijk bij 'aanvullende documenten' voor meer informatie.

Bij tijdelijk verblijf gelden afwijkende services.

Praktische informatie

Wilt u meer weten over Sydehem? De woonzorgadviseurs van Sensire geven u graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties en zorgprofielen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80.

Voor algemene vragen kunt u ons bereiken via nummer: 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Sensire Sydehem
Benedendorpsstraat 35
7038 EN Zeddam

Voor onze diensten heeft u een indicatie nodig op basis van de Wet langdurige zorg (WLZ) van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Sensire Sydehem biedt plaats aan mensen met een VV 4-6 indicatie (voorheen ZZP 4-6) en heeft als woonvorm voor mensen met dementie een BOPZ-erkenning. Onze woonzorgadviseurs helpen u graag met uw aanvraag.

Voor een actueel overzicht van onze wachttijden, verwijzen wij u naar de Menzis Zorgatlas. Hier kunt u zoeken op ‘Sensire’.

Wanneer u zorg van ons ontvangt, zijn hierop algemene voorwaarden van toepassing. Klik op de link om meer te lezen.

De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 19 25. Klik hier als u meer wilt weten over Kosten en vergoedingen.

Vrijheid voor mensen hebben we hoog in het vaandel staan. Zo hechten wij ook waarde aan de geestelijke verzorging. De geestelijk verzorgers van Sensire zijn er voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging. Klik hier om te lezen wat zij voor u kunnen betekenen.

In het belang van de zorgverlening noteren wij een aantal persoonlijke gegevens van u. Op de webpagina over privacy kunt u lezen hoe wij vertrouwelijke informatie zo zorgvuldig en discreet mogelijk behandelen. En op de pagina over klachten kunt u daar lezen wat te doen als u klachten heeft.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.
Reacties:
 • Annemieke Wiendels-krus
  30 oktober 2020 | 09:57
  Goedemorgen, Mijn moeder van 91jaar woont nu op oldershove met veel plezier maar het zelfstandig wonen gaat niet meer en ik(samen met moeder en 2 broers) wil haar opgeven om in zydehem te komen wonen, wat heeft u nodig als informatie? en is dit mogelijk? ik heb dit al overlegd met de huisarts in kilder,
  • Sensire communicatie
   2 november 2020 | 08:57
   Goedemorgen, het beste kunt u contact opnemen met onze woonzorgadviseurs. Zij kunnen u van alles vertellen over de informatie die nodig is en een eventuele wachtlijst. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80.
 • Cinzia Romeo
  11 maart 2021 | 14:53
  Geachte heer/mevrouw, Mijn naam is Cinzia Romeo, ik ben 24 jaar oud ben woonachtig in Arnhem en Zeddam. Ik schrijf deze brief t.a.v. Jan de Vries. Ik ben op zoek naar een leuke en uitdagende baan, en denk dat ik die hier bij sensire wel kan vinden! Ik heb de opleiding helpende zorg en welzijn gedaan niv. 2. Ik heb enige ervaring met dit soort werk. Ik heb er helaas wel een tijdje uit gelegen maar ben er weer helemaal klaar voor om aan de slag te gaan en het lijkt me een leuke start om dat hier te kunnen doen. Als dat gevoel wederzijds is, zou ik graag eens langskomen om mijzelf verder voor te stellen en meer over mijzelf te vertellen. Ik zal mijn gegevens hieronder bijvoegen. E-mailadres: cinzia_romeo@live.nl Telefoon: 0640636591 Bij voorbaat dank voor uw tijd. Met vriendelijke groet, Cinzia Romeo
 • Sensire Communicatie
  11 maart 2021 | 15:59
  Beste Cinzia, Voor een sollicitatie kun je het beste contact opnemen met onze recruiters via https://www.werkenbijsensire.nl/ Zij kunnen je vertellen of er op dit moment vacatures zijn waar je op kunt solliciteren.
 • J. Bonga RB bewindvoering b.v.
  27 januari 2022 | 11:45
  Geachte, Wij zijn sinds kort bewindvoerder van een cliënt welke bij jullie woont. Wij zouden graag willen weten hoe we ons kunnen aanmelden als contactpersoon voor de financiële zaken. Hoogachtend, RB bewindvoering b.v.
  • sensire communicatie
   27 januari 2022 | 13:34
   U kunt het beste even contact opnemen met de woonzorgadviseurs, zij kunnen u verder helpen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80.
Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina