Wonen in De Hackforterhof
Wonen in De Hackforterhof

Wonen in De Hackforterhof

In de Hackforterhof in Vorden wonen mensen met dementie vertrouwd en huiselijk in een groene en veilige omgeving. Het team en de familie werken samen om er met de bewoners een fijne tijd van te maken. Wat vooral opvalt, is hoe ruim de appartementen zijn. Daardoor is de Hackforterhof ook voor echtparen een geliefde plek.

Kleinschalig wonen

De Hackforterhof is een modern, licht gebouw met twee groepswoningen waar mensen met dementie kleinschalig kunnen wonen: De Vordense Baak en De Baakse Beek.

Beide woningen heb acht appartementen en een eigen, gezamenlijke woonkamer met een open keuken. In de gezamenlijke ruimtes speelt uw dagelijkse leven zich af: Muziek luisteren, een spelletje doen, samen koken en eten. Er heerst een huiselijke sfeer.

De Hackforterhof ligt in het Wehmepark in Vorden, waar ook andere woningen staan voor ouderen, al of niet met een zorgindicatie. De rust en het groen maken van het Wehmepark een bijzonder aangename omgeving waar u, dankzij het licht en de grote ramen ook van kunt genieten als u binnen bent.

De familie is altijd welkom

Een actieve rol van de familie van de bewoners wordt in De Hackforterhof zeer op prijs gesteld. Familieleden kunnen in en uit lopen wanneer ze willen en mee-eten en logeren behoren altijd tot de mogelijkheden. Ze kunnen meedenken over de inrichting van het appartement en de dagelijkse gang van zaken.

Met deze benadering hoeft de verhuizing naar De Hackforterhof geen sociale breuk met het verleden te zijn. Bijzonder aan De Hackforterhof is dat u er gewoon samen met uw partner kunt wonen, ook zonder dat hij of zij een zorgindicatie heeft. Hoe meer de bewoners hun sociale netwerk meenemen, hoe gemakkelijker het is om te wennen en zoveel mogelijk het leven te blijven leiden zoals ze dat gewend zijn.

"We hebben een team van hartelijke en betrokken collega's. Ik vind het leuk om hier te werken." 
~Jolanda, De Hackforterhof~

Hartelijk en betrokken

Het team van De Hackforterhof bestaat uit verzorgers en woonbegeleiders die voor de bewoners en hun familie vertrouwde gezichten zijn. Er heerst een collegiale sfeer: Iedereen heeft een eigen rol, maar er wordt hartelijk en betrokken samengewerkt.

Elke bewoner heeft een eigen ‘eerste contactpersoon’ die aanspreekpunt is over alles wat er speelt en met de bewoner en de familie kijkt hoe de behoeften en wensen het best kunnen worden vervuld.

De Hackforterhof heeft ook een actieve groep van vrijwilligers die activiteiten organiseren en er graag met de bewoners op uit gaan, bijvoorbeeld in de tuin of voor een ritje door de mooie omgeving op de duo-fiets.

De zorg en de wensen samenbrengen

De Hackforterhof heeft een Bewonersraad die opkomt voor de belangen van de bewoners en voor iedereen die verder gebruikmaakt van de diensten van Sensire.

Familieleden zijn van harte uitgenodigd om zitting te nemen in de Bewonersraad, zodat de zorg en ondersteuning die Sensire biedt optimaal aansluit op de behoeften en wensen van de bewoners.

Onze woningen

De Hackforterhof ligt aan de rand van het dorp in een mooie, groene omgeving, onder de rook van Zutphen. Het is genoemd naar het nabijgelegen kasteel Hackfort, een van de acht kastelen in het landelijke Vorden.

De Hackforterhof is geopend in 2013 en sluit helemaal aan bij de wensen van deze tijd. Het huis ligt aan het Wehmepark, waar nog eens 38 appartementen en 18 woningen staan voor ouderen, al of niet met een indicatie voor zorg. Dit levert een bijzonder aangename en veilige omgeving op die uitnodigt om samen met uw familie naar buiten te gaan.

AANVULLENDE SERVICES

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

 • mee eten bij kleinschalig wonen
 • het doen van de was
 • het Ziggo abonnement, zo kunt u uw favoriete tv-programma’s kijken, lekker bellen of rond dwalen op het internet
 • het geluk-arrangement, een extraatje. Klik hier om je aan- en af te melden.
 • een WA- en inboedelverzekering

 • het pluspakket schoonmaak voor een extra schoon huis

 • de beweegvereniging, voor beweging op ieders niveau. Klik hier om je aan- en af te melden

Kijk bij 'aanvullende documenten' voor meer informatie.

Praktische informatie

Wilt u meer weten over De Hackforterhof, of wilt u het huis eens bekijken? U kunt altijd een afspraak maken voor een gesprek of een rondleiding.

De woonzorgadviseurs van Sensire geven u graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties en zorgprofielen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80.

Voor algemene vragen kunt u ons bereiken op nummer 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Sensire De Hackforterhof
De Delle 1
7251 AJ Vorden

Voor onze diensten heeft u een indicatie nodig op basis van de Wet langdurige zorg (WLZ) van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Sensire De Hackforterhof heeft een BOPZ-erkenning en er wonen vooral mensen met een indicatie VV 5 en soms een VV 7 (voorheen ZZP 5 en ZZP 7). Onze woonzorgadviseurs helpen u graag met uw aanvraag.

Voor een actueel overzicht van onze wachttijden, verwijzen wij u naar de Menzis Zorgatlas. Hier kunt u zoeken op ‘Sensire’.

Wanneer u zorg van ons ontvangt, zijn hierop algemene voorwaarden van toepassing. Klik op de link om meer te lezen.

De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 19 25. Klik hier als u meer wilt weten over Kosten en vergoedingen.

Vrijheid voor mensen hebben we hoog in het vaandel staan. Zo hechten wij ook waarde aan de geestelijke verzorging. De geestelijk verzorgers van Sensire zijn er voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging. Klik hier om te lezen wat zij voor u kunnen betekenen.

In het belang van de zorgverlening noteren wij een aantal persoonlijke gegevens van u. Op de webpagina over privacy kunt u lezen hoe wij vertrouwelijke informatie zo zorgvuldig en discreet mogelijk behandelen. En op de pagina over klachten kunt u daar lezen wat te doen als u klachten heeft.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.
Reacties:
 • Mike Willems-Meijer
  31 mei 2021 | 19:05
  Goedenavond, Afgelopen weekend hoorden wij een hoog frequent monotoon geluid vanaf het dak van De Hackforterhof. Wij vermoeden dat het een ventilator is op het dak, boven de liftschacht. Het geluid is vooral hoorbaar in de avond/nacht als er weinig ander omgevingsgeluid is. Het zou fijn zijn als hier naar gekeken kan worden aangezien wij er last van ondervinden. Met vriendelijke groet, De buren Deldenseweg 2: Mike Willems-Meijer Marlies Meijer-Willems Nieuwstad 34: Gerard Klein Bramel Linda Timmer
  • Team Communicatie
   1 juni 2021 | 10:50
   Dank voor uw bericht. We hebben u in een mail van een antwoord voorzien.
 • Ron de Bie
  15 juni 2021 | 08:26
  Goedendag, Omdat vanaf komende 30 juni de eendaagse buiten-events door het kabinet weer worden toegelaten kunnen uw ouderen weer volop van het leven genieten. Wij willen uw ouderen weer nieuw elan geven in de eenzaamheid waarin ze verkeerden door buiten op het verzorgingsterrein te musiceren. Het ensemble bestaat uit een zangduo plus een drummer (we zijn allen volledig gevaccineerd), we spelen country, het Hollandse lied en schlagers, het zijn vrolijke nummers uit de jaren 50/60/70, we hebben ervaring met het buiten spelen bij verzorgingshuizen en het is ze altijd goed bevallen. Kunnen we op korte termijn een afspraak maken ? Vriendelijke groet, Drs. Ron de Bie
  • Team Communicatie
   15 juni 2021 | 09:05
   Dank voor uw bericht, we hebben u in een e-mail van een antwoord voorzien.
 • Arie Vuyk
  20 mei 2022 | 08:21
  Geachte mevrouw, meneer, Ik ben een entertainer voor ouderen en wil graag de afdeling activiteiten aanschrijven. Kunt u mij het juiste mailadres geven alstublieft? Dank daarvoor en vriendelijke groet, Arie Vuyk
  • Team Communicatie
   20 mei 2022 | 14:08
   Dank voor uw vraag. Ik heb u het algemene mailadres van De Hackforterhof gemaild. Groet team Communicatie
 • Anoushka Jansen
  30 mei 2022 | 08:56
  Beste Sensire, van woensdag 1 juni tot zaterdag 4 juni logeren mijn ouders in hotel Bakker in Vorden. Zij wonen in Alphen aan den Rijn, dus het is een stevige trip. Mijn vader is slecht ter been en beweegt zich normaal gesproken voort met een scootmobiel. Nu kan de taxi hen waarschijnlijk niet goed mee terug nemen op zaterdag en ben ik aan het onderzoeken of ik hier in Vorden ergens een rolstoel zou kunnen huren voor hem. Mogelijk heeft u een goed advies hierover? Alvast dank voor uw hulp.
  • Team Communicatie
   31 mei 2022 | 08:59
   Dank voor uw bericht. U zou eens kunnen kijken op de website van Medipoint www.medipoint.nl. Via Medipoint kunt u allerlei zorghulpmiddelen huren, lenen of kopen.
Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina

  Wellicht ook interessant voor u