Wonen in Het Wehmepark
Wonen in Het Wehmepark

Wonen in Het Wehmepark

In Het Wehmepark in Vorden wonen ouderen zelfstandig of met zorg in een prachtige omgeving. De ondersteuning van Sensire is gericht op leven zoals u dat gewend bent, samen met de mensen om u heen.

Kleinschalig en sfeervol

Het Wehmepark bestaat uit 38 zorgappartementen en 18 woningen die geschikt zijn voor ouderen die zelfstandig willen wonen, met of zonder een indicatie voor zorg.

Het Wehmepark is kleinschalig en sfeervol van opzet. In de ontmoetingsruimte kunt u, ook als u zelfstandig in Vorden woont, terecht voor een kop koffie, de leestafel, de dagelijkse maaltijd of een spelletje. Ook is deze ruimte het ontmoetingspunt voor het organiseren van activiteiten en gezellig samen zijn.

Tijdelijk verblijf

Bij Het Wehmepark kunt u ook terecht voor een tijdelijk verblijf. Bijvoorbeeld na een operatie of wanneer uw mantelzorger gedurende een periode geen zorg kan geven. Wilt u meer weten over het tijdelijk verblijf (of ook wel ELV, eerstelijns verblijf)? U kunt altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer 0314 – 35 62 80.

Woont u thuis en heeft u een ZZP-indicatie (WLZ)? Dan kunt u ook bij ons logeren. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen via het bovenstaande telefoonnummer.

Van mantelzorger weer partner zijn

Voor mensen met dementie is Het Wehmepark een fijne plek om te wonen als het thuis niet meer gaat. Als u een zorgindicatie heeft en uw partner niet, dan kunt u hier toch samen komen wonen.

Zo kan verhuizen naar het Wehmepark echt een vooruitgang zijn: dankzij het huis en de ondersteuning kan uw mantelzorger weer gewoon uw partner zijn. Familieleden kunnen in en uit lopen wanneer ze willen en mee-eten en logeren behoren altijd tot de mogelijkheden. De omgeving nodigt uit om uw sociale netwerk niet slechts mee te nemen maar ook uit te breiden, als u dat wilt.

De zorgappartementen voor mensen met dementie zijn onderdeel van een kleinschalige groepswoning. Ze zijn ruim en hebben een woonkamer, een open keuken, een slaapkamer en een badkamer. Het dagelijkse leven speelt zich grotendeels af in de twee gezamenlijke woonkamers met open keuken.

Veelzijdig en verantwoordelijk

Als je het aan de teamleden van Sensire vraagt, zeggen ze dat Het Wehmepark zowel voor de bewoners als voor de medewerkers een fijne en vertrouwde plek is.

In het team heeft iedereen zijn of haar eigen rol en talenten. Zo waakt de een voor de kwaliteit en de budgetten voor de zorg, organiseert een ander activiteiten en zorgt weer iemand anders voor de inkopen. Samen dragen ze de verantwoordelijkheid voor het geheel, met de behoeften en wensen van de bewoners als leidraad.

De ondersteuning nodigt bewoners en familie uit om zelf een actieve rol te spelen in het vervullen van de persoonlijke behoeften en wensen. Iedere bewoner heeft binnen het zorgteam een eigen eerste contactpersoon en een ‘maatje’ als tweede aanspreekpunt, zodat er bij vragen of problemen vlot kan worden gehandeld.

Het Wehmepark kent ook een actieve groep van vrijwilligers die het leven op allerlei manieren leuker maken. Zo is er een kookgroep en zijn er tal van activiteiten, als een Rummikub-club en zomerevenementen. Er zijn ook duo-fietsen om bewoners mee te nemen voor een ritje in de mooie omgeving.

"Als je hier samen komt wonen, kan je mantelzorger weer gewoon je partner zijn. Dat kan enorm veel opluchting geven."
~Johan Bobbink, wijkverpleegkundige Het Wehmepark~

Onze woningen

Het Wehmepark is een geheel nieuw woongebouw aan de rand van het landelijke dorp Vorden. Het is eigenlijk een kleine wijk met een geheel eigen karakter. Er wonen ouderen zelfstandig, al of niet met hulp van wijkzorg, en er is De Hackforterhof, waar mensen met dementie wonen.

De appartementen hebben een ruime woonkamer met open keuken. vanuit de woonkamer bereikt u het balkon of het terras. De hoofdslaapkamer is ruim en geschikt voor een tweepersoonsbed en grenst aan de badkamer. Elke woning heeft ook een logeerkamer en een bergruimte.

Voor wie er even uit wil, biedt Vorden een prachtige omgeving met veel natuurschoon en maar liefst acht kastelen. De winkels, eetgelegenheden en de gezellige wekelijkse markt zijn te vinden in het centrum van Vorden, op ongeveer een kilometer van Het Wehmepark.

Een zorgappartement van Sensire

Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Als dat echt niet meer gaat, kunt u terecht in een woning van Sensire. Bij Sensire staan uw privacy, gezelligheid, geborgenheid en veiligheid centraal. In uw eigen woning kunt u in alle rust uw leven leiden zoals u dat gewend bent.

U komt in aanmerking voor een zorgappartement van Sensire als u een zorgindicatie volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) heeft of als u verwacht die indicatie op korte termijn te krijgen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze wijkverpleegkundige in Vorden, via het algemene nummer 0900 8856.

Een appartement van ProWonen

Binnen het Wehmepark kunt u kiezen voor een woning met zorg dichtbij. In de gelijkvloerse woningen of appartementen van ProWonen kunt u op het moment dat u hulp of zorg nodig heeft diensten van Sensire afnemen. Zo kunt u langer zelfstandig thuis blijven wonen. U komt in aanmerking voor een woning als u 55 jaar of ouder bent.

Als u hierin geïnteresseerd bent, kunt u een kijkje nemen op www.thuisindeachterhoek.nl. Op deze site biedt ProWonen haar woningen aan. ProWonen is ook telefonisch bereikbaar: 0545 285 000.

AANVULLENDE SERVICES

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

 • mee-eten in ons restaurant
 • het doen van de was
 • het Ziggo abonnement, zo kunt u uw favoriete tv-programma’s kijken, lekker bellen of rond dwalen op het internet
 • het geluk-arrangement, een extraatje. Klik hier om je aan- en af te melden.
 • een WA- en inboedelverzekering
 • het pluspakket schoonmaak voor een extra schoon huis

Kijk bij 'aanvullende documenten' voor meer informatie.

Bij tijdelijk verblijf gelden afwijkende services.

Praktische informatie

Wilt u meer weten over het Wehmepark, of wilt u het eens bekijken? Loop gerust eens binnen om de sfeer te proeven. U kunt ook altijd een afspraak maken voor een gesprek of een rondleiding.

U komt in aanmerking voor een zorgappartement als u een zorgindicatie WLZ (Wet Langdurige Zorg) heeft of als u verwacht deze op korte termijn te krijgen. De woonzorgadviseurs van Sensire geven u graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties en zorgprofielen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80.

Voor uw wijkverpleegkundige of voor algemene vragen kunt u ons altijd bereiken via nummer 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Sensire Het Wehmepark
De Delle 29
7251 AJ Vorden

De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 – 19 25. Klik hier als u meer wilt weten over kosten en vergoedingen.

Vrijheid voor mensen hebben we hoog in het vaandel staan. Zo hechten wij ook waarde aan de geestelijke verzorging. De geestelijk verzorgers van Sensire zijn er voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging. Klik hier om te lezen wat zij voor u kunnen betekenen.

Wanneer u zorg van ons ontvangt, zijn hierop algemene voorwaarden van toepassing. Klik op de link om meer te lezen.

Voor een actueel overzicht van onze wachttijden, verwijzen wij u naar de Menzis Zorgatlas. Hier kunt u zoeken op ‘Sensire’.

De Bewonersraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van de bewoners en van iedereen die gebruik maakt van de diensten van Sensire. Er is een bewonersraad Somatiek, die uit bewoners en externe ondersteuners bestaat, en een bewonersraad Psychogeriatrie, waarin familieleden en mantelzorgers van de bewoners zitten. De bewonersraden geven ook advies over het wonen, welzijn en de zorg binnen het Wehmepark.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.
Reacties:
 • Marieke van den Bos
  11 juni 2020 | 10:16
  Goedendag, Ik zou graag in aanmerking komen voor een woning bij Sensire in het Wehmepark. Wilt u mij informatie sturen hoe ik me kan aanmelden en hoe de procedure gaat? Bij voorbaat dank, met vriendelijke groet Mw. M. van den Bos
 • Anoniem
  31 augustus 2020 | 07:48
  Beste lezer, kunt u mijn moeder mevr. Kuypers-Klumpert, Margrietlaan 14, 7251 AV Vorden jnformatie hierover toesturen? Is het mogelijk dat wij hierover ook contact hebben? Met vriendelijke groet, Anja van der Vegte. 06-11524044.
  • Sensire communicatie
   31 augustus 2020 | 09:21
   Beste Anja, Je kan het beste even telefonisch contact opnemen met onze woonzorgadviseurs via 0314 35 62 80.
 • Jaap Stertefeld
  21 juni 2021 | 11:16
  Mijn moeder Han Stertefeld-Mulder wordt nu via de huisarts (Albers) en buurtzorg (Renske) ingeschreven WLZ en dan als eerste keus de Wheme. Ma wil graag een zorg appartement zien als dat kan
  • Communicatie Sensire
   21 juni 2021 | 12:33
   U kunt rechtstreeks een afspraak maken voor een gesprek of een rondleiding. Ook kunt u contact opnemen met onze woonzorgadviseurs. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80.
 • Ronald Hoenink
  12 januari 2022 | 11:10
  Hallo, Mijn vader (J.T. Hoenink) woont nu nog zelfstandig thuis en mijn moeder zit op de Lunette in zutphen met dementie. Mijn vader zou graag naar het Wehmepark komen als hij niet meer zelfstandig kan wonen. Zou graag willen afstemmen hoe en wat ik dan moet regelen.
  • Sensire communicatie
   13 januari 2022 | 08:22
   Beste Ronald, De woonzorgadviseurs van Sensire geven u graag de informatie die u nodig hebt. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80.
Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina